Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Απο τον Τζέσε Όουενς στον Μάριο Μπαλοτέλι ... Bella die! Γερμανία - Ιταλία 1-2

Με δύο γκολ του Μάριο Μπαλοτέλι η Ιταλία νίκησε 2-1 την Γερμανία στον ημιτελικό και έτσι θα είναι η αντίπαλος της Ισπανίας στον τελικό του Euro 2012 στο Κίεβο (Κυριάκη 1 Ιουλίου, 21:45).  
Τζέσε Όουενς: Μαύρος Αμερικανός αθλητής του στίβου. Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, όπου και κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια στα 100 μέτρα, στα 200 μέτρα, στο άλμα εις μήκος και αγωνιζόμενος στη Σκυταλοδρομία 4x100. Η σαρωτική του επίδοση προκάλεσε το θαυμασμό όλων των θεατών της Ολυμπιάδας του 1936 αλλά και την οργή του Χίτλερ που δεν άντεξε την … ταπείνωση της Άριας Φυλής από έναν μαύρο αθλητή και εγκατέλειψε εκνευρισμένος το Ολυμπιακό Στάδιο …

  Μάριο Μπαλοτέλι: Μαύρος Ιταλός διεθνής ποδοσφαιριστής. Γνωστός για την … ιδιορρυθμία του, τις παρορμητικές αντιδράσεις του, τον εκρηκτικό του χαρακτήρα. Και την εκτελεστική του δεινότητα. Πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο του ημιτελικού του Euro με αντίπαλο τη Γερμανία είχε προλάβει να φορτώσει τα δίχτυα του Νόιερ με δύο τεμάχια....   Και να ταπεινώσει την Γερμανίδα Καγκελάριο που την ίδια ώρα ερχόταν αντιμέτωπη με την «επανάσταση» των υπολοίπων Ευρωπαίων...
Όχι, η φράου Μέρκελ δεν εγκατέλειψε οργισμένη την αίθουσα συνεδριάσεων στις Βρυξέλλες …     

             Γενικότερα η Ιταλία ήταν εξαιρετική, καθώς πέραν των όμορφων τερμάτων του Μπαλοτέλι κυρίευσε στον αγωνιστικό χώρο, έχασε αρκετές ευκαιρίες, ενώ έβγαλε πολλές εντυπωσιακές φάσεις με ντρίμπλες και πάσες στο κέντρο, κυρίως με τον Πίρλο πρωταγωνιστή.

Η Γερμανία λίγο έλειψε να... αναστηθεί στις καθυστερήσεις, καθώς στο 92' κέρδισε πέναλτι με το χέρι του Μπαλτζαρέτι, αλλά με τους Ιταλούς να αδικούνται, καθώς είχε προηγηθεί φάουλ του Κλόζε στον αμυντικό της Παλέρμο.

Ο Μεσούτ Εζίλ ευστόχησε από τα 11 βήματα και διαμόρφωσε το τελικό 1-2, δίνοντας απλά έντονο ενδιαφέρον στα τελευταία δευτερόλεπτα.                   Περισσότερα για τον αγώνα διαβάστε ΕΔΩ..