Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Ανέτειλε ο «Ήλιος Κόκκινος» του Μάριου Τόκα

Ανέκδοτα και αγαπημένα τραγούδια, στο ίδιο μουσικό κλίμα ,του αξέχαστου συνθέτη Μάριου Τόκα, που «έφυγε» τον Απρίλιο του 2008, αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό στις καρδιές και το τραγούδι, εμπλουτίζουν τον νέο δίσκο «Ήλιος Κόκκινος». Τέσσερα χρόνια μετά τον πρόωρο θάνατό του,η  ΜΙΝΟΣ-ΕΜΙ. θα κυκλοφορήσει ,στις 15 Ιουνίου ,την συλλεκτική  αυτή συλλογή.                                   Μεταξύ των συμμετεχόντων ερμηνευτών είναι και ο αείμνηστος Δημήτρης Μητροπάνος, η «φωνή» του λαϊκού τραγουδιού, που έσβησε επίσης πρόωρα, πριν ενάμιση μήνα, σκορπίζοντας θλίψη στους αμέτρητους θαυμαστές του. Ακούστε το τραγούδι "της μοναξιάς οι σκλάβοι" με τη φωνή του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπανου.ΕΔΩ..
Ο επί έτη παραγωγός του και προσωπικός φίλος Ηλίας Μπενέτος, πάνω από δύο χρόνια αγκάλιασε το πλούσιο αρχείο του συνθέτη με συγκίνηση, γνώση και σεβασμό. Αρωγός στην έκδοση αυτή, η σύντροφος της ζωής του Αμαλία Τόκα, στην οποία και εμπιστεύθηκε το αρχείο ο συνθέτης.

Τα 12 αυτά τραγούδια ηχογραφήθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2012 και τα τραγούδησαν κατ΄ επιθυμία του ιδίου, οι βασικοί σπουδαίοι ερμηνευτές, που του χάρισαν μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες στην διάρκεια της καριέρας του και ο νεώτερος Γιάννης Κότσιρας, με τον οποίο ο Μάριος Τόκας σχεδίαζε να συνεργαστεί.

 Ενδεικτικά  4 τραγούδια , της συνολικής δουλειάς...
1. «ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ» Δ.ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ
Στίχοι : Κώστας Φασουλάς
2. «ΗΛΙΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
Στίχοι : Ευγενία Ασλανίδη
3. «ΑΒΑΣΤΑΧΤΕΣ ΟΙ ΝΥΧΤΕΣ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ
Στίχοι : Κώστας Φασουλάς
4. « ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕ ΕΔΩ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ» ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ
Στίχοι : Κώστας Φασουλάς
Τραγουδούν αλφαβητικά :
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ- ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ –ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΤΕΡΖΗΣ