Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Νικοπολίδης: Ομάδα με ταυτότητα η Εθνική

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας,σε συνέντευξή του  στην "Ερα ΣΠΟΡ",έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην "ταυτότητα" που απέκτησε η Εθνική, μετά την επιτυχία του 2004

 Για την Εθνική ομάδα: "Η Εθνική αν και έχανε και είχε μία άδικη αποβολή, έδειξε τις πραγματικές της δυνατότητες. Είναι μία ομάδα που αμύνεται πολύ καλά, βγαίνει στις αντεπιθέσεις και αν ήταν τυχερή θα είχε κερδίσει κιόλας. Τα παιδιά θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να περάσουν. Και για την Εθνική και για τους εαυτούς τους. Η Τσεχία μου άρεσε. Είχε όμως λίγο ριζοσπαστικό τρόπο παιχνιδιού, προσπάθησε να παίξει πάσινγκ γκέιμ, τύπου Μπαρτσελόνα και ήταν ευάλωτη στις αντεπιθέσεις. Αν κάνει το ίδιο θα έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε. Πιστεύω όμως ότι δεν θα δούμε τέτοιο παιχνίδι, θα είναι πιο επιφυλακτική η Τσεχία. Τα προβλήματα στην άμυνα είναι βασικά.
Είναι δύο καθοριστικές απώλειες, αυτές των Παπασταθόπουλου και του Αβραάμ, του οποίου ο τραυματισμός μας στενοχώρησε όλους. Ήταν δύο από τους καλύτερους παίκτες και στα προκριματικά, ήταν το στήριγμα της ομάδας. Η Εθνική όταν αμύνεται σωστά, με σωστές αποστάσεις και καλές αντεπιθέσεις είναι από τις καλύτερες ομάδες. Ξέρει να παίζει καλά αυτό το στυλ παιχνιδιού, είναι στο DNA της. Μπορούμε να κερδίσουμε και να περάσουμε. Έχουμε αποκτήσει ταυτότητα μετά το Euro του 2004. Η Εθνική είναι μία σκληροτράχηλη ομάδα. Μπορεί να λένε πολλοί ότι δεν είναι ποιοτική, αλλά δύσκολα την κερδίζει κανείς κι όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει. Δεν διαφέρουν πολύ Ρεχάγκελ και Σάντος, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρό μας. Με καλά οργανωμένη άμυνα, καλές αντεπιθέσεις και στημένες φάσεις. Στα συν και το καλό κλίμα, που δίνει ενέργεια".

Για τις επιλογές του Σάντος και τους παίκτες που πήρε στο Euro: "Όλοι έχουμε αντιρρήσεις για τις επιλογές στην Εθνική κι αυτό γίνεται πάντα σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά αυτός που αποφασίζει και παίρνει την ευθύνη είναι ο προπονητής. Έχει ένα πλάνο, γνωρίζει όλους τους παίκτες και γι' αυτόν οι παίκτες που διάλεξε είναι οι καταλληλότεροι για να υπηρετήσουν το σύστημα που θέλει και τους έχει εμπιστοσύνη. Μπορεί όντως να αδικήθηκε κάποιος, αλλά δεν μπορείς να τους ικανοποιήσεις όλους".

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελπίδων: "Υπάρχει μία συζήτηση για να αναλάβω την Εθνική Ελπίδων. Όταν θα τελειώσει το θέμα θα μπορούμε να μιλήσουμε περισσότερο".

Για την εικόνα του Euro μέχρι τώρα: "Αν εξαιρέσουμε δύο παιχνίδια αυτά της Ρωσίας με την Τσεχία και της Κροατίας με την Ιρλανδία, βλέπουμε τις ομάδες λίγο επιφυλακτικές. Φοβούνται όλοι το πρώτο παιχνίδι, γιατί αν χάσεις είσαι με την πλάτη στον τοίχο. Στη συνέχεια όταν θα πιέζει το αποτέλεσμα θα δούμε πιο συναρπαστικό Euro".