Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Τί γίνεται τελικά στο πολιτικό παρασκήνιο!!!.....

Το 1944, για να τιμήσει τη νίκη των Συμμάχων στην Ιταλία, ο μεγάλος Αρτούρο Τοσκανίνι αποφάσισε να διεξάγει μια παράσταση του «Ύμνου των Εθνών» του Βέρντι ("Hymn of the Nations").
 Ο "Ύμνος" είναι μια σύνθεση που Βέρντι πραγματικά βασισμένη πάνω στους εθνικούς ύμνους της Με...γάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας. Για να τιμήσει τις συμμαχικές δυνάμεις ο Toscanini, αποφάσισε να προσθέσει «Το έναστρο έμβλημα αστεριών» για τις ΗΠΑ και τη «Διεθνή» για τη Σοβιετική Ένωση. Η εκτέλεση έγινε από την NBC Symphony Orchestra, την Χορωδία Westminister και το μεγάλο τενόρο Jan Peerce ως σολίστ, με διευθυντή τον Τοσκανίνι. Η παράσταση κινηματογραφήθηκε για να παίζεται μελλοντικά στους κινηματογράφους, με αφηγητή τον Burgess Meredith.
 Στις αρχές της δεκαετίας του 50, εποχή του ψυχρού πολέμου, οι Αμερικανοί λογοκριτές ενοχλήθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, και αφαίρεσαν το κομμάτι με τη «Διεθνή» από την ταινία. Βλέπετε, τους χάλαγε τη βιτρίνα. Η προβολή της ταινίας, ως ντοκουμέντο προβαλλόταν λογοκριμένη και όλοι πίστευαν πως το κομμάτι με τη «Διεθνή» είχε χαθεί για πάντα. Πρόσφατα όμως, ένα αντίγραφο της ταινίας ανακαλύφθηκε και τώρα η προβολή της συνεχίζεται με τη «Διεθνή» να ακούγεται στο τέλος της παράστασης. Απολαύστε,λοιπόν, τον θρυλικό μαέστρο Τοσκανίνι να διευθύνει την χορωδία και την ορχήστρα                                                  Για να δείτε και ν΄ακούσετε ολόκληρη την ταινία,σε δύο μέρη,πατήστε ΕΔΩ