Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Σαν πας στην Καλαμάτα θα συναντήσεις έναν ακόμη σταθμό διοδίων...

Μειώνεται κατά περίπου 20 λεπτά η οδική μετάβαση στην Καλαμάτα από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουλίου, που θα παραδοθεί ολοκληρωμένο στην κυκλοφορία ένα πολύ σημαντικό και δύσκολο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης-Καλαμάτας.

 Πρόκειται για τον κλάδο προς τον κόμβο της Θουρίας και το οδικό τμήμα από την Τσακώνα προς την Καλαμάτα, συνολικού μήκους 23 χλμ, μέσω του οποίου θα παρακάμπτεται η διέλευση από επικίνδυνες στροφές αλλά και από χωριά. 
 Δείτε (εδώ) το χάρτη του έργου         Με την έναρξη λειτουργίας του νέου τμήματος -μέσω του οποίου η απόσταση Αθήνα-Καλαμάτα θα διαρκεί περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά- θα τεθεί σε λειτουργία ένας ακόμη σταθμός διοδίων στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.                  
Ο συνολικός προϋπολογισμός κατασκευής του εργου ανέρχεται σε περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ.Περίπου 30% του προαναφερθέντος ποσού, καταβάλλεται από δημόσιους και ευρωπαϊκούς πόρους ενώ το υπόλοιπο καταβάλλεται από τον Παραχωρησιούχο και αποπληρώνεται μέσω των εισπράξεων από τα διόδια.                                                                                                                            
Ας σημειωθεί ότι ο αυτοκινητόδρομος «Μορέας» αποτελεί τον μοναδικό από τους μεγάλους οδικούς άξονες (Ιονία Οδός, Ολυμπία Οδός, Ε65, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), όπου οι κατασκευαστικές εργασίες δεν έχουν ανασταλεί λόγω προβλημάτων χρηματοδότησης,καθώς  η προηγούμενη συγκυβέρνηση φρόντισε να.…

«ξεμπλοκάρουν» τα έργα που έχει ήδη αναλάβει ο Μπόμπολας με την ΕΛ-ΑΚΤΩΡ, η J&P Αβαξ, η ΓΕΚ Τέρνα, η ΑΕΓΕΚ με χορήγηση δανείου 4-5 δις ευρώ στις τράπεζες ή την απευθείας δανειοδότηση των κατασκευαστών….                                                                                   Όσον αφορά το δρόμο σύνδεσης του αυτοκινητόδρομου με την οδό Ασπροχώματος - Μεσσήνης, κοντά στο αεροδρόμιο, ο χρόνος παράδοσής του βρίσκεται σε εκκρεμότητα. Και αυτό γιατί λόγω της αυξημένης κίνησης του καλοκαιριού, οι εργασίες κατασκευής του κυκλικού κόμβου ενδέχεται να ξεκινήσουν στα τέλη Αυγούστου, οπότε η παράδοσή του θα πάει πιο αργά, μετά το Σεπτέμβριο.