Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Σηκώνοντας το γάντι...Διπλωματικά παιχνίδια με την φλόγα απο τους Τούρκους

 Όταν σε αυτή την γιορτή, των Ολυμπιακών Αγώνων,που οι ρίζες της είναι πολύ μακρινές...Στην τελετή έναρξης και όλες τις εκδηλώσεις,δεν έχει προσκληθεί κανείς Ολύμπιος, ούτε καν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας,υπάρχει μια τεράστια έλλειψη που είναι και προσβολή για όλους τους Έλληνες.                                                        
Και αν τα αντανακλαστικά της Ελληνικής διπλωματίας είναι μειωμένα,τότε οι Τούρκοι σηκώνουν το γάντι...Πλάθοντας τον δικό τους μύθο!                                               

«Από τον Όλυμπο της Αττάλειας παίρνουν την ονομασία τους οι Ολυμπιακοί Αγώνες» σύμφωνα με τον υπουργό Αθλητισμού της Τουρκίας Σουάτ Κιλίτς, ο οποίος επικαλέστηκε και αυτά που είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν  (διάβασε εδώ) κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΔΟΕ ότι «η πηγή της Ολυμπιακής φλόγας είναι η φλόγα που εξακολουθεί να καίει στο Τσίραλι του Ολύμπου της Αττάλειας». Σε δηλώσεις που έκανε σε δημοσιογράφους την περασμένη Πέμπτη στο Λονδίνο ο Κιλίτς είπε επίσης ότι ο Ερντογάν ανέφερε στον πρόεδρο της ΔΟΕ: «Εσείς έχετε τη δικαιοδοσία να δώσετε τέλος στη λαχτάρα της Τουρκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ανατολία περιμένει τη φλόγα της». Ο Τούρκος υπουργός είπε μάλιστα ότι «οι φράσεις αυτές ήταν αρκετά δυνατές. Εάν ήμουν πρόεδρος της ΔΟΕ θα είχα επηρεαστεί». Και σημείωσε: «Πρέπει πια η Ολυμπιακή φλόγα να επιστρέψει στην Ανατολία, στα εδάφη που γεννήθηκε».

Παρόμοιες δηλώσεις περί πατρίδας της Ολυμπιακής φλόγας στο Τσίραλι της Αττάλειας είχε κάνει ο Τούρκος υπουργός και στις 26 Ιουλίου.
πηγή: ΑΜΠΕ                                                                                                            

Υπενθυμίζουμε την οργισμένη αντίδραση του αντιπεφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα,καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να διαμαρτυρηθεί... Για την συμπεριφορά των Βρετανών διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων,όταν δεν προσκάλεσαν όπως συνηθίζεται στην τελετή 'Εναρξης τον δήμαρχο της Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιο Κοτζιά, ούτε κάποιον άλλο θεσμικό φορέα από την Ηλεία!
 Η δήλωση-διαμαρτυρία του Χαράλαμπου Καφύρα εδώ...