Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Με φορέα - δήμιο τον ΕΟΠΥΥ,θυσιάζουν την υγεία του λαού...Πετώντας ανεύθυνα το γάντι στους αυτοαπασχολούμενους φαρμακοποιούς

  Με πρόκληση και εμπαιγμό προς τους εργαζόμενους ισοδυναμεί ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι οι περικοπές θα θίξουν μόνο τις σπατάλες και θα οδηγήσουν σε «ορθολογική ανάπτυξη» υπηρεσιών και σε δήθεν νοικοκύρεμα.

 Το KKE για μία ακόμα φορά αναδεικνύει την τραγική και επικίνδυνη κατάσταση στη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του λαού.

                                Επικίνδυνες οι περικοπές στη φαρμακευτική περίθαλψη

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κατέθεσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, με θέμα την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην υγεία του λαού από την πολιτική των περικοπών στη φαρμακευτική περίθαλψη.
Διαβάστε εδώ την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ...
 
Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που δικαιολογούν τις περικοπές με το πρόσχημα της «πάση θυσία παραμονής στην ΕΕ», από τη μια θυσιάζουν την υγεία του λαού σε συνθήκες μεγάλης αύξησης της ανεργίας, γενικευμένης επιδείνωσης των εργασιακών σχέσεων, εξαθλίωσης με μισθούς πείνας και από την άλλη περιορίζουν και εμπορευματοποιούν ό,τι απέμεινε από το δημόσιο σύστημα υγείας...Ενισχύοντας την επιχειρηματική δράση.

Είναι φανερό ότι οι σημερινές υπηρεσίες παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που παρέχονται από τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δεν αποτελεί σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που μπορεί να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες.

Ο ΕΟΠΥΥ μέσω της κρατικής υποχρηματοδότησης και του κανονισμού παροχών - περικοπών, αναδεικνύεται σε φορέα - δήμιο των λαϊκών αναγκών στην υγεία, για τα 9,5 εκατομμύρια των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων.

 Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται φέρνει στο προσκήνιο την πρόταση του ΚΚΕ στον τομέα της Υγείας (εδώ)...που μπορεί να ικανοποιήσει τις άμεσες, σύγχρονες και διευρυμένες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας σε υπηρεσίες ΠΦΥ και φάρμακα.