Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Φοροδιαφεύγουν έξι στις δέκα επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές...

           ΡΕΚΟΡ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Στο 65% ανέρχεται η παραβατικότητα στην Κορινθία.  Δείτε τον πίνακα εδώ...   
Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα από τους θερινούς ελέγχους του ΣΔΟΕ σε τουριστικές περιοχές καθώς δείχνουν ότι έξι στα δέκα καταστήματα και επιχειρήσεις έχουν υποπέσει σε φορολογική παράβαση.                                                                                                 Μέσα σε τέσσερις μέρες το ΣΔΟΕ βεβαίωσε 2.010 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια της χώρας με το μέσο ποσοστό παραβατικότητας να φθάνει το 58,94% καθώς σε σύνολο 604 ελέγχων βρέθηκαν 356 παραβάσεις.
Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή κατά γεωγραφική περιοχή είναι η νότια Εύβοια, ο Αρχάγγελος και το Φαληράκι Ρόδου όπου όλες οι ελεγχόμενες επιχειρήσεις βρέθηκαν με παράβαση. Ακολουθούν με υψηλά ποσοστά παραβατικότητας η Σαντορίνη (89,65%), η Κέρκυρα (81%) και η Νάξος (78,57%).

Στο αντίποδα, οι λιγότερες συγκριτικά φορολογικές παραβάσεις καταγράφονται στην Ιαλυσό Ρόδου όπου η μία επιχείρηση που ελέγχθηκε ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της και ακολουθούν η Χαλκιδική με ποσοστό (20%) και ο νομός Αχαΐας (23%).

Οι φορολογικοί έλεγχοι επικεντρώνονται κυρίως στην απόδοση του ΦΠΑ και άλλων παρακρατούμενων φόρων, την έκδοση φορολογικών στοιχείων (αποδείξεων, τιμολογίων κ.ά.), την έκδοση ή λήψη πλαστών και εικονικών τιμολογίων.
Στο στόχαστρο βρίσκονται:

*9.732 ξενοδοχεία και εστιατόρια
 *3.423 επιχειρήσεις του λιανεμπορίου
 *1.685 επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χονδρεμπόριο
 *1.678 δικηγόροι, λογιστές, διαφημιστές
 *1.280 επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες υγείας (διαγνωστικά κέντρα, ιδιωτικές κλινικές κ.ά.)
 *1.066 εταιρείες εμπορίας και συνεργεία αυτοκινήτων

 Επίσης, θα ελεγχθούν εβδομήντα offshore εταιρείες, θα γίνουν 35 έλεγχοι για παράνομη προέλευση κεφαλαίων και 350 έλεγχοι σε σκάφη αναψυχής.