Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί...Παρατείνεται η ταλαιπωρία για τους πολίτες...

                    ΦΣΑ: Eπ’ αόριστο η άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ
Την συνέχιση επ’ αόριστο της άρσης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ, με βάση το πλαίσιο που όρισε η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αποφάσισε χθες σε έκτακτη γενική συνέλευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.

Ο πρόεδρος του συλλόγου φαρμακοποιών Αττικής Κώστας Λουράντος είπε η κινητοποίηση συνεχίζεται, γιατί τα προβλήματα των φαρμακοποιών δεν λύνονται.

Όπως εξήγησε, το υπουργείο Υγείας λέει ότι εξοφλείται ο Μάιος και μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι δύο μήνες (Ιούνιος, Ιούλιος) δεν είναι φοβερή υπόθεση, αλλά αυτό που δεν λένε είναι ότι οφείλονται στους φαρμακοποιούς 500 εκατ. ευρώ από παλιότερα.

Ο κ. Λουράντος σημείωσε ότι ο ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, όχι γιατί ευθύνεται ο ίδιος, αλλά γιατί δεν έχει τους πόρους.

Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής απέδωσε σημαντικό μέρος του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί στην νέα τακτική των φαρμακοβιομηχάνων να ζητούν άμεση εξόφληση των παραγγελιών και επισήμανε ότι χρειάζεται να δώσουν πίστωση. Παρατήρησε, δε, ότι σε αυτήν την τακτική οφείλονται και οι πολλές ελλείψεις σε βασικά φάρμακα.
                                             
                                             Δελτίο Τύπου, 4.9.2012:
Η Γενική Συνέλευση του ΦΣΑ που συνήλθε εχθές 3.9.2012 με πρωτοφανή συμμετοχή χιλιάδων φαρμακοποιών, αποφάσισε με συντριπτική πλειοψηφία-σχεδόν ομόφωνα (εναντίον ψήφισαν φαρμακοποιοί μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών)- τη συνέχιση επ’ αόριστο της άρσης της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ, με βάση το πλαίσιο που όρισε η Γεν. Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και σας αναφέρουμε πιο κάτω.


Ζητάμε:
1. Χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει η πολιτεία, για την επαρκή κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των 9,5 εκατομμυρίων Ελλήνων Ασφαλισμένων.
2. Αποπληρωμή των οφειλών της συμβατικής υποχρέωσης του ΕΟΠΥΥ και ο προσδιορισμός ημερομηνιών πληρωμής των επομένων μηνών μέχρι τέλους του έτους.
3. Αποπληρωμή όχι μόνο των παλαιών οφειλών του 2011 που αφορούν τον ΟΠΑΔ , αλλά και όλων των υπολοίπων ταμείων που εισήλθαν εγκληματικά και χωρίς οικονομοτεχνικές μελέτες, μεταφέροντας στον Οργανισμό όλα τους τα χρέη, τα οποία σήμερα ξεχάστηκαν.
4. Συμψηφισμό των τεραστίων χρεών του ΟΠΑΔ με το ΦΠΑ και τους φόρους που καλούνται οι φαρμακοποιοί να πληρώσουν για εισοδήματα που δεν έχουν εισπράξει.
5. Ρύθμιση για μη υπαγωγή των φαρμακείων στον Τειρεσία, στις περιπτώσεις που οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να καλύψουν τις επιταγές τους, λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Υγεία, όπως και η Παιδεία, είναι δύο έννοιες που δεν μπορούν να τίθενται μέσα σε μνημονιακά πλαίσια, ταλαιπωρώντας τους Έλληνες, αφήνοντας τους ανασφάλιστους και απαίδευτους.