Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΑ ΓΙΑ «ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

                            «Εποικοδομητική» υποδοχή από το υπουργείο Υγείας


Στην πρότασή του για θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επιμένει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γ. Πατούλης και την οποία μετέφερε χτες στη συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.


Μάλιστα, αυτή τη τη φορά ο πρόεδρος του ΙΣΑ πρότεινε και τη διατίμηση με την οποία θα αποκλείονται τα λαϊκά στρώματα προτείνοντας ως όριο εισοδήματος τις 15.000 ευρώ. Μαζί με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Ηρακλείου και Λάρισας, ο ΙΣΑ πρότεινε «μεταξύ άλλων στον Υπουργό Υγείας να καθιερωθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων σε εξετάσεις και φάρμακα βάσει εισοδηματικών φορολογικών κριτηρίων και κριτηρίων επιβίωσης και να θεσπιστεί μηδενική συμμετοχή για όσους έχουν εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ».

«Με τον τρόπο αυτό θα υπάρχει μία ισοβαρή συμμετοχή στο κόστος της φαρμακευτικής περίθαλψης και θα ενισχυθούν οι κοινωνικές ομάδες που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη και κάνουν αγώνα για να επιβιώσουν» δήλωσε ο Γ. Πατούλης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΣΑ, χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και δεσμεύθηκε ότι θα ακολουθήσει ένας διαρκής διάλογος για να παραχθούν οι θεσμικές αλλαγές και να εξοικονομηθούν τα χρήματα που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του συστήματος.

                             Ανέστειλαν οι συμβεβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

Μετά την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων του Ιούνη προς τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, ανέστειλαν προσωρινά τις κινητοποιήσεις και θα κάνουν επισκέψεις με πίστωση. Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να χρωστά στους γιατρούς 260 εκατ. ευρώ για το 2012 και 1,110 εκατ. ευρώ για το 2010 και 2011, ενώ οφείλει και στους ασφαλισμένους περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ.

Μέχρι αργά το βράδυ συνεχιζόταν η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), όπου θα αποφασιζόταν η χορήγηση ή όχι φαρμάκων με πίστωση.

                                   Παρατείνεται η εκτέλεση συνταγών

Παράταση της εκτέλεσης συνταγών μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη έδωσε ο ΕΟΠΥΥ καθώς σε 18 πόλεις οι φαρμακευτικοί σύλλογοι δεν χορηγούσαν φάρμακα με πίστωση.

Οι συνταγές, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, θα γίνονται με την παρακάτω διαδικασία:
Ο θεράπων ιατρός θα αλλάξει την ημερομηνία έκδοσης της συνταγής με σφραγίδα και υπογραφή του.
Η ηλεκτρονική συνταγή με τη διορθωμένη ημερομηνία εκτελείται υποχρεωτικά από τα φαρμακεία μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.