Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Με προπονητή απο το χάντμπολ,την κάτσαμε τη βάρκα… στο λιμάνι.

Οπως πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Ολυμπιακός μετά την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League βρίσκεται να κυνηγάει στη βαθμολογία και τις τρεις ομάδες.

Σε ένα... repeat της περσινής σεζόν, οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν με κακή εμφάνιση και εντός έδρας ήττα (Μαρσέιγ 0-1 / Σάλκε 1-2) και συνέχισαν με ήττα στο Emirates από την Αρσεναλ (1-2 πέρυσι / 1-3 φέτος), που και στις δύο περιπτώσεις αφήνει... γλυκόξινη γεύση.

Καλή εμφάνιση για ένα ημίχρονο, αλλά συνοδευόμενη από αρνητικό αποτέλεσμα, που καθιστά δύσκολη την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League. Κι αν αυτή πέρυσι χάθηκε την τελευταία αγωνιστική όταν στο Ντόρτμουντ έγιναν άλλα κόλπα και το 2-1 έγινε 2-3 μέσα σε λίγα λεπτά στο τέλος, φέτος μοιάζει πιο αντικειμενικός στόχος το κυνήγι για την 3η θέση, που οδηγεί στο Europa League.

Κι αυτό, γιατί οι ερυθρόλευκοι, υπό την καθοδήγηση ενός νέου προπονητή, ακόμη ψάχνουν την αγωνιστική τους ταυτότητα.

Η ουσία είναι ότι στο καλύτερό του παιχνίδι, από τότε που ανέλαβε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, δέχθηκε τρία γκολ και έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από το Λονδίνο. Και η αξιοπρεπής εμφάνισή του στο πρώτο 45λεπτό, έρχεται σε συνάρτηση με την αντίστοιχη κακή της Αρσεναλ. (δείτε το Video εδώ)

Η αμυντική λειτουργία του δεν ήταν τραγική, όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Με φορτωμένο το κέντρο, έκλεισε τους διαδρόμους και οι κανονιέρηδες, οι οποίοι είναι άλλη ομάδα χωρίς τον φαν Πέρσι, δυσκολεύονταν να φτάσουν στην περιοχή του Μέγερι. Αρκούσαν, όμως, δύο στιγμές ολιγωρίας για να γίνει το κακό, στο οποίο μερίδιο ευθύνης έχει και ο ούγγρος. Όπως μερίδιο ευθύνης έχει και ο Μασάντο, ο οποίος έχασε το άχαστο στο 0-0...

Πλέον τα κουκιά είναι μετρημένα.

Και για όσων το μυαλό από τώρα πάει στο τελευταίο παιχνίδι με την Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη, που πιθανότατα οι άγγλοι θα έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση και δεν θα καίγονται για νίκη, η απάντηση είναι συγκεκριμένη: Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πάει με κληρονομιά σε εκείνο το παιχνίδι. Κληρονομιά που καλείται να φτιάξει μόνος του στα δύο παιχνίδια με την Μονπελιέ.

Η Μονπελιέ δεν συγκρίνεται ούτε με την περσινή Ντόρτμουντ, ούτε με την Μαρσέιγ.

Αλλά ούτε και ο Ολυμπιακός συγκρίνεται με την περσινή του ομάδα... Τουλάχιστον μέχρι στιγμής.