Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Μπέης

Απεβίωσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Μπέης, σε ηλικία 84 ετών, χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο. Την τελευταία εβδομάδα νοσηλευόταν στο θεραπευτήριο «Υγεία».
Γεννήθηκε το 1928 στην Έδεσσα, σπούδασε Νομικά και διετέλεσε αντιπρόεδρος του πρώτου αιρετού φοιτητικού οργάνου (ΔΕΣΠΑ).
Στη συνέχεια έφυγε για το Παρίσι όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές και εκλέχτηκε πρόεδρος των Ελλήνων σπουδαστών.

Γνωστός για τους αγώνες του για το δημοκρατικό πολίτευμα και τις κατακτήσεις του.
Υπήρξε συνήγορος υπεράσπισης στις μεγάλες δίκες της δεκαετίας του '50 κατά φοιτητών και εργατών που εδιώκοντο από το αστυνομικό καθεστώς. 
Διώχθηκε και καταδικάστηκε από το απριλιανό καθεστώς.
Κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης συμμετείχε ενεργά στην πολιτική ζωή του τόπου, ασχολούμενος ιδιαίτερα ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση, ενασχόληση η οποία τον καταξίωσε στη συνείδηση μιας πλατιάς μάζας πολιτών, κερδίζοντας το σεβασμό και την εκτίμηση όλου του πολιτικού κόσμου της χώρας, ανεξαρτήτως ιδεολογικών αποχρώσεων, αλλά και εκλεγόμενος – μεταξύ άλλων – Βουλευτής με το Πα.Σο.Κ..
Επιστέγασμα της πολιτικής διαδρομής του θεωρείται η εκλογή του για δύο θητείες στη θέση του Δημάρχου Αθηναίων, την οποία υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια.
Ο Δημήτρης Μπέης, εκτός από δήμαρχος Αθηναίων, είχε διατελέσει δήμαρχος Ζωγράφου.