Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Δήμαρχοι - κουκουλοφόροι για τις απολύσεις!

Δριμύ κατηγορώ εξαπολύει το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θωμάς Μπιζάς, με συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, κατά της ΚΕΔΕ και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη για το θέμα των απολύσεων, κατηγορώντας τους ότι «συντεχνιακά και με δόλιο τρόπο» προσπαθούν να περάσουν τις απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων.
Αιτία η «μυστική» (διαβάστε εδώ) συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ, που θέλησε να βγάλει «λευκές περιστερές» τους δημάρχους στις επικείμενες απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων, παρά τη δημόσια στάση της ότι δε θα στείλει καταστάσεις υπαλλήλων.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά λέει, «κουκουλοφόροι είναι που θα δείχνουν στεγνά ποιοι δημοτικοί υπάλληλοι θα απολυθούν».
                             Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κύριε Μπιζά, υπήρξε μια συνάντηση αντιπροσωπείας της ΚΕΔΕ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη διαθεσιμότητα - απολύσεις των δημοτικών υπαλλήλων. Τη γνωρίζετε; Ξέρετε τι αποφασίστηκε;
Ναι, τη γνωρίζω, αν και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ αρχικά την αρνιόταν. Μυστικά, τη Δευτέρα το μεσημέρι, συναντήθηκαν ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο επικεφαλής της παράταξης της ΝΔ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ Κώστας Τζανακούλης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Απόστολος Κοιμήσης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Στεφάνου και εξέτασαν, συντεχνιακά και με δόλιο τρόπο, πώς θα παρακάμψουν τις καταλήψεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και τις καταλήψεις στα γραφεία προσωπικού, προκειμένου να μπουν οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα - απολύσεις.

                          Όταν λέτε «συντεχνιακά και με δόλιο τρόπο»;
Αποφάσισαν να παρακάμψουν το νόμο που οι ίδιοι ψήφισαν. Αν δείτε στην εγκύκλιο λέει ότι αυτοδίκαια μπαίνουν στη διαθεσιμότητα, που για εμάς είναι απολύσεις, ενώ ο νόμος λέει πως πρέπει να υπάρξει διαπιστωτική πράξη από πλευράς δήμου, να έχει δηλαδή υπογραφή δημάρχου. Πέραν αυτού, ο νόμος λέει πως πρέπει να γίνει σε 5 ημέρες από τη δημοσίευσή του, ενώ η εγκύκλιος δίνει... παράταση.

                         Τι πιστεύετε ότι κατάφερε η ΚΕΔΕ από τη συνάντηση;
Να βγουν «λάδι» οι δήμαρχοι. Να καλυφθούν όσοι έχουν σηκώσει τη σημαία της αντίστασης και λένε δε θα δώσουμε λίστες.
Με το «αυτοδίκαια», θα μπορούν να ισχυρίζονται πως εμείς αντισταθήκαμε, αλλά το υπουργείο... Δεν είναι «λευκές περιστερές» οι δήμαρχοι: κουκουλοφόροι είναι που θα δείχνουν στεγνά ποιοι δημοτικοί υπάλληλοι θα απολυθούν.
Δε θα του περάσει, όμως.
Εμείς συνεχίζουμε μέχρι τέλους τις κινητοποιήσεις μας.