Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Άμα και θα και άμα ψήφισε το μεσοπρόθεσμο.. Να το θάμα του Μίμη!...

                          Ξύπνησε από τον Επιμενίδειο ύπνο,στο ΠΑΣΟΚ!!

Ο κ. Ανδρουλάκης την Τετάρτη ψήφισε τα μέτρα,χθες ανεξαρτητοποιήθηκε από το αποσυντιθέμενο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι δεν θα ήθελε να είναι υπουργός της κυβέρνησης που στήριξε προχθές, αλλά θα ήθελε να είναι μέσα στους υποψήφιους για μία κυβέρνηση της ευρύτερης προοδευτικής αριστερής παράταξης...
Συμπεριλαμβάνοντας στις   προοδευτικές  δυναμεις της  ευρύτερης αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ!

Προσέξτε την επιστολή του,στον Πρόεδρο της Βουλής.
«Αγαπητέ Πρόεδρε,σε ενημερώνω ότι έχουν μεσολαβήσει ένα σωρό συμβάντα που μου επιβάλλουν να δώσω στη γνωστή σε όλους και σεβαστή πολιτική αυτονομία μου στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ και τυπικό χαρακτήρα. Πιστεύω πως σαν ανεξάρτητος βουλευτής από “κοντά” και σε γόνιμη “απόσταση” προς όλα τα σχήματα της ευρύτερης προοδευτικής αριστερής παράταξης θα συμβάλλω ιδεολογικά σε μια νέα σύνθεση και θα διατηρήσω μια πιο ανοιχτή, ειλικρινή και θερμή επικοινωνία με τον προοδευτικό λαϊκό κόσμο ο οποίος με στήριξε ολόψυχα δίχως ίχνος πελατειακής ανταπόδοσης στη σχέση μας».

Θέλει να δώσει, ο Μίμης,τυπικό χαρακτήρα στην πολιτική αυτονομία του...όχι την διαφωνία του με το ΠΑΣΟΚ,ώστε σαν ανεξάρτητος βουλευτής να επιχειρήσει μια νέα  ιδρυτική πράξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ...
Διότι κατά τον Μίμη  «κανείς δεν μπορεί μόνος του να τα καταφέρει, το ΠΑΣΟΚ είναι πολυτραυματίας και ο ΣΥΡΙΖΑ μεθυσμένο καράβι».
Χρειάζεται κατά τον  Μίμη νέα σύνθεση very spacious,ως Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο Εξουσίας,με  Ανδρουλάκειο ιδεολογικό περιεχομενο...

              Και τον Τσίπρα «ηγέτη καπιταλιστικού ελληνικού μοντέλου»!

Τη μεταφορική έκφραση «Κάποιος φούρνος θα γκρεμίστηκε» που χρησιμοποιούμαι όταν μας επισκέπτεται κάποιος, που έχουμε να δούμε πολύ καιρό...Επέλεξε ο Μίκης Θεοδωράκης να σχολιάσει,στον Γιώργο Παπαδάκη,την είδηση ότι ο Μίμης Ανδρουλάκης ανεξαρτητοποιείται!

Ένας άλλος φίλος έστειλε την παρακάτω ανοικτή επιστολή:
«Αγαπητέ Μίμη...

Πολλές φορές σου αρέσει να μιλάς στις εκπομπές που σε καλούν για την Τρόϊκα Μοίρα και το πως αυτή σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

Αποτελεί τραγική ειρωνία λοιπόν το γεγονός ότι σήμερα η Τρόϊκα Μοίρα παρέσυρε και σένα που τόσο πολύ τη μελετούσες, οδηγώντας σε στον κατήφορο. Γιατί μετά όσα έπραξες τις τελευταίες ημέρες ό,τι και να συμβεί στη χώρα τα επόμενα χρόνια η δική σου πορεία πλέον είναι μη αναστρέψιμα κατηφορική και μάλιστα σε παγωμένο οδόστρωμα όπου τα φρένα δεν πιάνουν. Κρίμα για το Μίμη του παρελθόντος όμως ο θάνατος είναι μέρος της ζωής. Το μόνο αρνητικό είναι που σε αυτόν το θάνατο παίρνεις μαζί σου πολύ περισσότερα από την προσωπική σου πορεία.

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεις εγώ δε θα σταθώ στο κατά πόσο ήταν το σωστό και ενδεδειγμένο ή όχι να ψηφίσεις το Μνημόνιο ΙΙΙ με όσα περιέχει και με το τον τρόπο που ήρθε. Θα σταθώ στο show που επέλεξες να δώσεις το οποίο διέλυσε κάθε ίχνος αξιοπιστίας σου. Επέλεξες όλες αυτές τις μέρες να αφήσεις να εννοηθεί πως δεν πρόκειται να στηρίξεις κάτι που έρχεται στα κλεφτά στο κοινοβούλιο και που περιέχει εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα με τρόπο βλακώδη. Συνέχισες με άρθα σαν κι αυτό που μόλις τώρα σχολιάζω. Στο οποίο η αλλαγή της ρητορικής σου ήταν εμφανής. Επιφυλάσσεσαι για την ψήφο στο σύνολο του προυπολογισμού έγραψες στο τέλος. Ήδη από χτες που το έγραψες κατάλαβα πως άλλαξες σκέψεις και το Μνημόνιο ΙΙΙ θα το ψήφιζες τελικά παρά τα όσα έφηνες να εννοηθούν.

Με λίγα λόγια Μίμη 1 από τα 3 συνέβησαν:
1) Η Τρόϊκά Μοίρα σε έβαλε στον πειρασμό να πάιξεις με τον ανόητο αυτόν τρόπο ούτως ώστε να διατηρήσεις ό,τι μπορείς από το προφίλ σου. Έτσι νόμιζες. Στην πράξη το έκανε πατσαβούρι...
2) Για λόγους που σχετίζονται με τη συνείδησή σου και με τα εσωτερικά σου διλλήματα έκανες όλη αυτή τη φασαρία και την τσάμπα μαγκιά
3) 'Εκανες μια απέλπιδα προσπαθεια να δείξεις στους ψηφοφόρους που έχουν μείνει στο ΠΑΣΟΚ πως εδώ είστε και παλέυετε.

Τι ακριβώς συνέβη; Νομίζω όλα μαζί με το βάρος να πέφτει κυρίως στο 1) και στο 3).

Αλλά καθόλου δε με ενδιαφέρει ποιοι λόγοι σε οδήγησαν σε αυτή τη γελοιότητα. Το αποτέλεσμά είναι που μετράει πάντα.

Και με λίγα λόγια αγαπητέ Μίμη αποδείχτηκες λίγος. Πολύ λίγος. Εδώ που είναι τα πράγματα σήμερα είτε σωπαίνεις και ψηφίζεις είτε καταψηφίζεις. Το θέατρο που έπεξες έχει όνομα. Αλλά δε θα μπω στη λογική να το χαρακτηρίσω.

Έχεις πλήρως απαξιωθεί πλέον και θα σου δώσω μια συμβουλή.

Όταν είσαι βουλευτής, η πολιτική δεν ασκείται μέσα από γενικές οικονομικοπολιτικές αναλύσεις λες και είσαι σε έδρανα κάποιου πανεπστημίου δίνοντας διάλεξη.
Επίσης, σε καμιά περίπτωση δεν ασκείται μέσω αλληγορικών μυθιστορημάτων και την αγωνιώδη προσπάθεια να τα παρουσιάσει ως τομές που κάθε ηγέτης πρέπει να διαβάσει.... Αν είναι δυνατόν. Από τα κατώγια του Μετσοβίου επί χούντας σε παντελώς ανόητες αναφορές σε game theory και συμβουλές για το σωστό ηγέτη.

Στο Μνημόνιο ΙΙ είχες πει πως δε συμφωνείς με τα μέτρα αλλά δε μπορείς να πάρεις την ευθύνη να μην τα ψηφίσεις. Αν δε μπορείς Μίμη μπορεί απλά ήσυχα και αθόρυβα να παραμείνεις σπίτι σου. Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο δε γίνεται.

Όχι Μίμη. Όταν είσαι βουλευτής η πολιτική ασκείται με τους λόγους και τις πράξεις σου μέσα στο κοινοβούλιο.
Και ό,τι και να κάνεις πλέον, ό,τι και να συμβεί στη χώρα ΕΣΥ σήμερα με το θέατρο που έπαιξες απλά έβαλες την ημερομηνία στην πολιτική σου ταφόπλακα που ήταν έτοιμη από καιρό.

Αυτά τα ολίγά αγαπητέ Μίμη. Κρίμα...

Κρίμα γιατί αναγκάζομαι να γράφω αυτά για  τον Μίμη που είχα πάντα σε πολύ μεγάλη εκτίμηση».