Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

"Αντίο" Κρόιφ σε Καταλονία με ισοπαλία κόντρα στη Νιγηρία

Περισσότεροι από 27.000 Καταλανοί βρέθηκαν στις εξέδρες του "Κορνεγιά Ελ Πρατ" για να αποχαιρετήσουν τον Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος καθόταν για τελευταία φορά στον πάγκο της εθνικής Καταλονίας στη φιλική ισοπαλία 1-1 με αντίπαλο τη Νιγηρία. 
Σε μία αναμέτρηση που η senyera της Καταλονίας είχε την τιμητική της, ο ονθάλεθ (ο οποίος έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση), άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 2ο λεπτό. Δέκα λεπτά αργότερα αντικαταστάθηκε από τον επιθετικό της Χετάφε, Άλβαρο Βάθκεθ. 
Η Μπαρτσελόνα, στον αντίποδα, εκπροσωπήθηκε με 4 παίκτες στη βασική ενδεκάδα (Μαρκ Μπάρτρα, Γεράρδ Πικέ, Κάρλες Πουγιόλ, Τσάβι), ενώ μπήκαν ως αλλαγή οι Σέρχιο Μπουσκέτς, Τζόρντι Άλμπα και Κρίστιαν Τέγιο στο ημίχρονο. Η κυριαρχία των Ιβήρων ήταν αναμενόμενη, ωστόσο οι ευκαιρίες δεν μετατράπηκαν σε γκολ και με μία υποδειγματική αντεπίθεση στο 55ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Μπράιτ Ντίκε και απέσπασαν την ισοπαλία 1-1.
                               Κρόιφ: "Δεν θα ξαναπροπονήσω"
Με αυτήν την ισοπαλία ολοκληρώνεται ο κύκλος του "ιπτάμενου Ολλανδού" στον πάγκο της Καταλονίας, ο οποίος άνοιξε το 2009, με τη νίκη 4-2 επί της Αργεντινής. Ακολούθησε η συντριβή 4-0 της Ονδούρας το Δεκέμβριο του 2010, η ισοπαλία 0-0 με την Τυνησία και το 1-1 με τους "υπεραετούς".
"Δεν με βλέπω να κάθομαι σε πάγκο ξανά. Θα πρέπει να συμβεί κάτι εξωπραγματικό για να συμβεί αυτό", τόνισε ο 65χρονος Κρόιφ μετά το τέλος του αγώνα.