Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Μέσω Καλαμάτας...Παγκόσμια πρώτη για το σταμναγκάθι Κρήτης,από τον γερμανικό οργανισμό TÜV NORD Group!

 Ισορροπώντας μεταξύ της ποιότητας, της αποδοτικότητας και της βιωσιμότητας...Από τα όρη των Χανίων το σταμναγκάθι "φύτρωσε" στον κάμπο της Μεσαράς!
Οι καλλιεργητές της Κρήτης πρέπει να χαίρονται...
                                                            ή
                                  να τους πάρουν με τις ντομάτες;
Ο καλλιεργητής,Νίκος Μαραγκουδάκης,ενώ έκανε την εταιρεία ,στην Καλαμάτα,δείτε εδώ...να φυτεύει κηπευτικά (ντομάτες)...Την ίδια ώρα πήρε μια απόφαση ζωής: Να τα «ξεπατώσει» όλα και να επενδύσει σε ένα πικρό αλλά νόστιμο χόρτο,το σταμναγκάθι  Κρήτης!
Ας είν' καλά ο πολυπράγμονας μάγειρας,Μιχάλης Χαχλάκης,που επί 20 συναπτά έτη  εργαζόταν στη Ν.Υόρκη,αλλά μόλις επαναπατρίσθηκε σκαρφάλωσε στα όρη του Νομού Χανίων και του έδωσε,ως ειδικός, τους σπόρους!

*Προσέχτε τώρα τη διατύπωση του αφιερώματος ΕΔΩ :«Συνέστησε (ο Μαραγκουδάκης) μαζί και με άλλους συνεργάτες (όχι καλλιεργητές - προκύπτει από τα συμφραζόμενα παρακάτω... ) την εταιρεία ΚΡΗΤΑΝ ΓΗ (CRETAN GAIA).
*Ο ίδιος ασχολείται με τη γη οι  ... υπόλοιποι έχουν αναλάβει την προώθηση του προϊόντος, τη διαφήμιση και το κλείσιμο συμφωνιών εντός και εκτός συνόρων »
Η εταιρεία βεβαίως πήρε και τα ανάλογα bonus εδώ...(84000 χ 2 = 164000 ευρώ,για τις πρώτες ανάγκες...

Σήμερα διαβάζουμε το δελτίο τύπου (εδώ) της TÜV HELLAS:
             Πρώτη Παγκόσμια Πιστοποίηση για το σταμναγκάθι!...
Η 100% θυγατρική εταιρεία πιστοποίησης του Γερμανικού Οργανισμού  TÜV NORD Group, πραγματοποίησε την πρώτη παγκόσμια πιστοποίηση  για την καλλιέργεια σταμναγκαθιού (spiny chicory).
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φορέας TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD Group, επεδίωξε και κατάφερε μέσω συστηματικών και μεθοδευμένων ενεργειών να εντάξει στη παγκόσμια βάση του GLOBALG.A.P. την καλλιέργεια σταμναγκάθι ώστε να είναι πιστοποιήσιμη με βάση το ανωτέρω διεθνές πρωτόκολλο,όχι για την χώρα ή τους Κρητικούς,αλλά για την εταιρεία καλλιέργειας CRETAN GAIA,συμφερόντων του κυρίου Μαραγκουδάκη και όχι μόνο...που θα έχουν το brand name" αλλά και τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας  και ιδιοκτησίας των μητρικών ...

 Πασίδηλο είναι ότι το επενδυτικό κεφάλαιο,με το σιγοντάρισμα των κυβερνήσεων,επιχειρεί με διάφορους τρόπους να συγκεντρώσει για να τους εκμεταλλεύεται,τους γνήσιους σπόρους,όπου γης...
Τους σπόρους που για  χρόνια αποτελούσαν πηγή παραγωγης για  τους καλλιεργητές που κατεπέκταση διέθεταν αγαθά σε «δίκαιη τιμή» ..

Τα διιπλώματα ευρεσιτεχνίας έχουν δώσει τεράστια δύναμη στις εταιρείες σπόρων ,τεκμηριώνει ο αναλυτής της πολιτικής επιστήμης για το Κέντρο για την Ασφάλεια των Τροφίμων,Bill Freese,(διαβάστε εδώ) και συμπληρώνει:
"Η εξοικονόμηση σπόρων θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μια αναγκαία αυτοσυγκράτηση κόντρα στην  εκτίναξη των τιμών των σπόρων βιοτεχνολογίας."