Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Η φτώχεια θερίζει τα παιδιά...

Όλο και περισσότερα παιδιά μπορεί να απειληθούν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό σε πολλά κράτη της ΕΕ, λόγω της οικονομικής κρίσης, ανακοίνωσε την Τρίτη η υπηρεσία της ΕΕ για την Προστασία των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων σε έκθεσή της, όπου η κατάσταση στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερα δραματική». «Η φτώχεια των παιδιών αποτελεί ένα όλο και πιο ανησυχητικό ζήτημα στην ΕΕ», επισημαίνει η υπηρεσία της ΕΕ, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα...
Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΕ για το 2011, το 27% των παιδιών που ζουν στα κράτη - μέλη της απειλούνταν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό, καθώς η  κρίση έχει συντελέσει στη μείωση των εισοδημάτων των οικογενειών και στη μείωση των κοινωνικών δαπανών από τις  κυβερνήσεις, που διαχειρίζονται την κρίση.
Για την Ελλάδα, η ίδια έκθεση σημειώνει τη «δραματική κατάσταση» που ζουν τα παιδιά και οι έφηβοι, οι οικογένειες των οποίων χάνουν απότομα τα εισοδήματά τους και την πρόσβασή τους στις κοινωνικές υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από το κράτος, κυρίως την υγειονομική περίθαλψη και την Κοινωνική Ασφάλιση.
Την κατάσταση επιβαρύνουν το ρεκόρ ανεργίας στους νέους και η μαθητική διαρροή που μεγαλώνει...