Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Συζητήσεις για υδατοδρόμιο στο Κιάτο

Συνάντηση στον Δήμο Σικυωνίων  είχε η εταιρεία Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.  με σκοπό την δημιουργία περιφερειακού υδατοδρομίου στο Κιάτο.  
Αμέσως μετά ακολούθησε επίσκεψη στο λιμάνι της πόλης,όπου και υποδείχτηκε πιθανό σημείο πρόσδεσης του υδροπλάνου.
Σημειώνουμε ότι η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια μέχρι το τέλος του 2013 και άλλα τόσα το 2014.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο του Νόμου «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις» του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εφεξής θα μπορούν να κατασκευάζονται υδατοδρόμια με ΣΔΙΤ ενώ έχει θεσπιστεί η χρήση των «υδάτινων πεδίων» (όπου δηλαδή δεν θα απαιτείται άδεια) για τις έκτακτες – τουριστικές πτήσεις εκτός υδατοδρομίων...

Σύμφωνα με το νέο νόμο θα μπορούν επίσης να δημιουργούν και να λειτουργούν υδατοδρόμια ιδιώτες, εταιρείες και ενώσεις πρόσωπων ,με διαδικασίες «Fast Track» ,αρκεί το αίτημά  τους να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης από το εκάστοτε δημοτικό συμβούλιο...
Αρμόδια υπηρεσία ως η υπεύθυνη να παραλαμβάνει αιτήσεις κάθε ενδιαφερομένου και ως εκείνη που θα χορηγεί άδειες λειτουργίας υδατοδρομίων, ορίζεται η Διεύθυνση Πολιτικού Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων (ΔΠΣΑΑΑ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Μεταφορών.