Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Κάποιοι λίγοι...νοματαίοι σε συσκευασία «Σπηλιώτης » αποφάσισαν να διψάσει το Κιάτο!

Πάρθηκε απόφαση από τον Τοπικό Οργανισμό Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.),του Κλημεντίου  να σταματήσει να υδροδοτεί το Κιάτο...
Κάπως έτσι τιτλοφορείται μια ανάρτηση στην «ταράτσα» του ιστότοπου korinthian news (δείτε εδώ)...
Εύλογα λοιπόν να ρωτήσω και εγώ:
Ποιος πήγε κι άπλωσε « τα λερωμένα τ' άπλυτα  »...τα ρούχα στη ταράτσα της korinthian news ; Ε;

Οι  Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων  είναι Οργανισμοί κοινής ωφέλειας, έχουν δημόσιο χαρακτήρα λόγω της ανατιθέμενης σ’ αυτούς από το νόμο άσκησης υπηρεσίας (διοίκηση υδάτων, ρύθμιση χρήσεως αυτών με κανονισμούς άρδευσης, αστυνομία υδάτων κ.λ.π.), επιδιώκουν κοινωφελείς και εν γένει δημόσιους σκοπούς και διακρίνονται σε Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (Τ.Ο.Ε.Β.), οι οποίοι αποτελούν Γεωργικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις αναγκαστικής μορφής και σε Γενικούς (Γ.Ο.Ε.Β.), οι οποίοι στο σύνολό τους αποτελούν τα υπεύθυνα όργανα...
 Εποπτεύων Δήμος του  τοπικού Ο.Ε.Β. Κλημεντίου είναι ο Δήμος Σικυωνίων,ο οποίος προφανώς έχει και την πολιτική ευθύνη να διαχειριστεί τον δημόσιο χαρακτήρα των υδάτινων πόρων,αντιλαμβανόμενος ότι το νερό που είναι φυσικό αγαθό,πρωτίστως είναι απολύτως απαραίτητο για την επιβίωση των ανθρώπων...Αυτό προστατεύεται και από την ευρωπαϊκή νομοθεσία  αλλά και τον ΟΗΕ που στις 28 Ιουλίου 2010 ενέκρινε ψήφισμα, για να προσθέσει την πρόσβαση σε καθαρό νερό στη διακήρυξη του για τα ανθρώπινα δικαιώματα .
Συνεπώς ο  Δήμος Σικυωνίων οφείλει να ιεραρχήσει απολύτως ποιο είναι το κοινωνικό συμφέρον και ενδεχομένως να καταγγείλει ως καταχρηστικό το «δικαίωμα »  που επικαλούνται  οι συγκεκριμένοι νοματαίοι ,που καμουφλάρονται πίσω από την νομική μορφή της Τ.Ο.Ε.Β. Κλημεντίου ...
                                                 
Προφανώς ο κ. Σπηλιώτης  όταν βρίσκεται στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Ζήρια, σε υψόμετρο 960 μέτρων ... ως "Caesar"  αντιλαμβάνεται  ότι το Κλημέντι είναι ανεξάρτητο κρατίδιο!
Ενδεχομένως για τους δικούς του λόγους....
Όμως η αντιπολιτευτική του ετοιμότητα και οι πρακτικές που μεταχειρίζεται είναι επικίνδυνες, για το σύνολο των Σικυωνίων πολιτών.   
Στο Κιάτο που οι μόνιμοι κάτοικοί του υπερβαίνουν
τους 15.000,τους δε καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός αυτός υπερδιπλασιάζεται...δικαίως θεωρούν πως οι φυσικοί  πόροι του  Κλημεντίου  είναι συλλογικό αγαθό...και ανεμπόδιστα δικαιούνται να απολαμβάνουν πόσιμο νερό..
 
Οι συντάκτες της  korinthian news κάνουν και πλακίτσα...  
 Ο κ. Σπηλιώτης 
« ΣΣ. Η αλήθεια είναι ότι ο πρόεδρος Κλημεντίου κ. Σπηλιώτης προσπαθεί να «ηρεμήσει τα πνεύματα» αλλά οι κάτοικοι στο Κλημέντι είναι αγανακτισμένοι!
Τώρα …αυτό απομένει να δούμε στο Κιάτο! Επι θητείας Σταματόπουλου το Κιάτο να μείνει χωρίς νερό! Ήδη η απόφαση από το Κλημέντι πάρθηκε. Εκτός και αν υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον από τους υπευθύνους του δήμου ή κάτι άλλο και αλλάξουν τα δεδομένα! Εν αναμονή των εξελίξεων…»
Έγραψε  ο Φώτης με τα φώτα νυσταγμένα και βαριά!...  και πανηγυρίζει όταν κάποιοι λίγοι...νοματαίοι σε συσκευασία «Σπηλιώτης » αποφάσισαν να διψάσει το Κιάτο!