Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Financial Times:Ο γιος του πρωθυπουργού με τα πιο πολλά ρουσφέτια κόβει τους δεσμούς του με το παρελθόν!

Το έργο που πρέπει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, περιγράφουν σε άρθρο τους οι Financial Times, οι οποίοι τονίζουν πως ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καλείται να κάνει τις πρώτες απολύσεις στο Ελληνικό Δημόσιο μετά από έξι δεκαετίες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρεται στο άρθρο που υπογράφει η Κέριν Χόουπ, ως ο γιος του πρωθυπουργού που έκανε τα περισσότερα ρουσφέτια, αναφερόμενη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Ο τίτλος του άρθρου είναι, «το ελληνικό δημόσιο κόβει τους δεσμούς του με το παρελθόν», και γίνεται λόγος για δυνατές αντιστάσεις του πελατειακού κράτους. Γίνεται μάλιστα και αναφορά στην κίνηση 200 δημάρχων της χώρας οι οποίοι έκλεισαν τις δημοτικές υπηρεσίες μαζί και τα απορριμματοφόρα, για να διαμαρτυρηθούν κατά των απολύσεων.

Αντιδράσεις σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάρχουν και στο εσωτερικό των δύο κομμάτων που συνθέτουν την κυβέρνηση. Η Κέριν Χόουπ επισημαίνει πως οι επερχόμενες μεταρρυθμίσεις έχουν εξοργίσει τόσο τους κεντροδεξιούς νομοθέτες της ΝΔ όσο και αυτούς του ΠΑΣΟΚ.
Αφορμή για την οργή σύμφωνα με τους Financial Times είναι οι πολιτικές χάρες (ρουσφέτια ή rousfetia όπως γράφεται στο κείμενο) οι οποίες θα πρέπει να σταματήσουν.
«Το παιχνίδι τελείωσε» σημειώνει η αρθρογράφος για τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι φαίνεται να αντιλαμβάνονται πως οι αλλαγές αυτήν την φορά θα προωθηθούν. Παρατίθεται μάλιστα το παράδειγμα ενός νέου Έλληνα, του Πάρι, 24 ετών, ο οποίος εργαζόταν στην Δημοτική Αστυνομία.
Ο νεαρός παραδέχεται πως κατάφερε να προσληφθεί χάρις ενός «βίσματος» ή «διασύνδεσης» με έναν πρώην δήμαρχο. Ο Πάρις σχολιάζει πάντως πως άτομα που προσλήφθηκαν με αυτόν τον τρόπο δεν έχουν ελπίδες να μετατεθούν κάπου με την κινητικότητα.
Τέλος στο άρθρο επισημαίνεται πως φαίνεται να έχει σπάσει πλέον το «ταμπού» των απολύσεων στο δημόσιο. Χαρακτηριστικές σύμφωνα με την αρθρογράφο είναι οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις απολύσεις. Ενώ δεν διστάζει η Κέριν Χόουπ να επιτεθεί και κατά του πατέρα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτηρίζεται και ως ο πρωθυπουργός που έκανε χιλιάδες προσλήψεις- ρουσφέτια.