Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Κυριακή πρώτη του Σεπτέμβρη ο "Γόρδιος Δεσμός" εκεί όπου η φύση κι ο πολιτισμός γίνονται ένα...

  Την Κυριακή πρώτη του Σεπτέμβρη,στις 8:30 μ.μ.,στο ιδιαίτερου κάλλους αττικό τοπίο δίπλα στη θάλασσα, μέσα σε μια φυσική χαράδρα  στο αμφιθέατρο του Σκιρώνειου  θα απολαύσετε το Κορινθιακό Μουσικό Σχήμα "Γόρδιος Δεσμός"  σε ένα ρεσιτάλ έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού,   υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Νικολάου.
 Στον συγκλονιστικό συνολικό τόπο όπου η φύση κι ο πολιτισμός γίνονται ένα... Το Μουσικό Σχήμα "Γόρδιος Δεσμός"  θα ερμηνεύσει έργα του Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Μάνου Λοΐζου.
 Οι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι στο Σκιρώνειο Μουσείο θα είναι ανοιχτοί για όσους επιθυμούν να το επισκεφτούν και να ξεναγηθούν πριν από τη συναυλία.
             Τηλέφωνο επικοινωνίας. 22960 62170
Το Σκιρώνειο Μουσείο Πολυχρονόπουλου άνοιξε το Μάιο του 1976, ένα χρόνο μετά τον πρόωρο θάνατο του γλύπτη Κώστα Πολυχρονόπουλου. Βρίσκεται στο 50ο χλμ. της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, περιοχή που από την αρχαιότητα ονομάζεται «Σκιρωνίδες Πέτρες».
Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος  το έχτιζε εργαστήριο μαζί και καταφύγιο στα σκοτεινά χρόνια της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα (1967 - 1974), σε έκταση 7.000 περίπου τ.μ. που φτάνει ως τη θάλασσα. Σχεδιασμένο από τον ίδιο, αρχιτεκτονικό γλυπτό ταιριάζει στη βραχώδη αυτή περιοχή της Κακιάς Σκάλας.
Έτσι με πυρήνα το εργαστήρι «Σκιρώνειο», όπως ο ίδιος το είχε ονομάσει δημιουργήθηκε το μουσείο του τόπος συνάντησης καλλιτεχνών από όλο τα μέρη της γης.