Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

ΣΥΡΙΖΑ πάμε σαν άλλοτε...Τώρα θα γελώ, γιαβρί μου,πού `βαλες το φερετζέ!

Τι μας λείπει, τι μας λείπει όλα τα `χει ο μπαξές...

Τι μας λείπει, τι μας λείπει...Εσωκομματική «τάση» με την επωνυμία «Ριζοσπαστικός Σοσιαλισμός» συγκρότησαν επίσημα χτες τα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Τσουκαλάς, Γιάννης Μιχελογιαννάκης και Αντώνης Κοτσακάς.
Με νεολογισμούς προσπαθούν να συγκαλύψουν την ταχύτατη προσαρμογή του ΣΥΡΙΖΑ στα  πρότυπα  των νοσταλγών του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ
Σύμφωνα με πληροφορίες η ηγεσία της Κουμουνδούρου όχι μόνο ήταν ενήμερη για την κίνηση των λεγόμενων «πασοκογενών», αλλά τη θεωρούσε και τη θεωρεί απαραίτητη μετά την αποτυχία εκλογής στην Κεντρική Επιτροπή στελεχών προερχόμενων από το πρώην ΠΑΣΟΚ.  

Ο φερετζές (της μαριωρής)


Μετά το πρόσφατο συνέδριο και τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα, η ύπαρξη και λειτουργία εσωκομματικών «τάσεων» προβλέφθηκαν στο καταστατικό, προκειμένου να απορροφηθεί η δυσαρέσκεια από τη διάλυση των συνιστωσών,ώστε να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά  το ενιαίο σχήμα.
Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοινώθηκε η συγκρότηση της νέας «τάσης», χαιρετισμό απηύθυνε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας.
Στην τοποθέτησή του, ο Α. Μητρόπουλος διαβεβαίωσε ότι η «σοσιαλιστική τάση» δεν έχει ουσιαστική διαφοροποίηση από τις κεντρικές επιλογές και θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως είπε, στην κατάρτισή τους έχουν συμβάλει και οι ίδιοι. Είπε ακόμα ότι η νέα τάση θα συμπορευθεί με την ηγεσία και τις άλλες τάσεις του κόμματος.

Στη δική του τοποθέτηση, ο Δ. Τσουκαλάς αναφέρθηκε στην ανάγκη για μια διαφορετική πολιτική στο μεταναστευτικό, σε συνεργασία με την ΕΕ, η οποία από τη φύση της αντιμετωπίζει τους μετανάστες σαν φτηνό εργατικό δυναμικό για τα μονοπώλια και ανάλογα αναπροσαρμόζει την αντιμεταναστευτική της πολιτική.

Οριοθετώντας τη στόχευση του σοσια λ ι σ τ ι κ ο ύ εγχειρήματος ο Δ. Τσουκαλάς είπε: «Μέλημά μας είναι να διαμορφώσουμε την κατάσταση κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος. Εμείς ως τάση θα κάνουμε όλες εκείνες τις διεργασίες ώστε να ενταχθεί σε εμάς όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος που προέρχεται από το μπλοκ του σοσιαλισμού».

Αποκαλυπτικότερος όλων ήταν ο Α. Κοτσακάς, ο οποίος έκανε λόγο για έναν «νέο πατριωτισμό» που θέλει να εκφράσει η «σοσιαλιστική τάση» και ο ΣΥΡΙΖΑ, με την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ανάδειξη του ρόλου του κόμματος στην ευρύτερη περιοχή, χαρακτηρίζοντας «αντιιμπεριαλιστικό» το χαρακτήρα της τάσης...

Στο δια ταύτα, η τάση  «στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και συγχρόνως  προτάσσει την ανάγκη κοινωνικών συμμαχιών και όχι πολιτικών συμμαχιών ,την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε κυβερνητική συμμαχία όλα τα κόμματα «από τα αριστερά του ΠΑΣΟΚ μέχρι τη λαϊκή δεξιά»...