Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Η Δημοκρατία δεν εκδικείται...δεν τους στέλνει αδιάβαστους...τους έστειλε τον Παππά!...

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές και τους εισαγγελείς ο φερόμενος ως υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς που κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή.
Η απολογία του Χρήστου Παππά ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι και ολοκληρώθηκε στις επτά το απόγευμα και η απόφαση για την προφυλάκισή του ελήφθη ύστερα από δύο ώρες σύσκεψης μεταξύ των ανακριτών και των εισαγγελέων.
Το σκεπτικό της απόφασης δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ωστόσο την απόφαση των δικαστικών λειτουργών λογικά βάρυνε το γεγονός ότι του αποδίδεται διευθυντικός ρόλος στην οργάνωση, το γεγονός ότι μερικές μέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα εγκατέλειψε αιφνιδιαστικό το σπίτι που νοίκιαζε στην Αθήνα καθώς και το γεγονός ότι εμφανίστηκε στη ΓΑΔΑ 24 ώρες αφότου εκδόθηκε το ένταλμα για τη σύλληψή του.
Πριν μπει στο γραφειό του ανακριτή λίγο πριν τη μία το μεσημέρι, βγαίνοντας από το τζιπ της αντιτρομοκρατικής που τον μετέφερε από τη ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων φώναζε ότι η «Χρυσή Αυγή θα κατέβει στις εκλογές όποτε και αν γίνουν».
Τι είχε δηλώσει έξω από τη ΓΑΔΑ όταν παραδόθηκε
Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή λίγο πριν μπει στο εισαγγελικό γραφείο, φώναξε προς τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία «μην τους πιστεύετε, είναι ψεύτες. Είναι κατοχική κυβέρνηση. Ζήτω ο εθνικισμός».
Ένα ναζιστικό μουσείο θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει το σπίτι του υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, στο προάστιο Ανατολή των Ιωαννίνων, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από ειδικό κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη.
Στους χώρους του σπιτιού από τον εισαγγελέα και άνδρες της κρατικής Ασφάλειας, κατά την οποία βρέθηκαν φωτογραφίες του Χίτλερ, σβάστικες και ένα 38αρι πιστόλι και μπουκάλια κρασί που στην ετικέτα έχουν τον Μπενίτο Μουσολίνι.
Ποιος ήταν ο πατέρας του...

O Ηλίας Παππάς, συνεργάτης του δικτάτορα Παπαδόπουλου, το 1975 αποστρατεύθηκε στα πλαίσια της αποχουντοποίησης του στρατού.
Όμως, το 2005 η κυβέρνηση της ΝΔ τον αποκατέστησε δίνοντάς του τον βαθμό του αντιστράτηγου!
Κατά τη διάρκεια της χούντας ο Ηλίας Παππάς κατείχε νευραλγικές θέσεις όπως δ/ντης του 2ου Γραφείου του Γ΄ Σώματος Στρατού.
Τον Ιανουάριο του 1975 μηνύθηκε μαζί με άλλους συναδέλφους του από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δικηγόρο Ευάγγελο Γιαννόπουλο επί εσχάτη προδοσία.