Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Σε ρόλο «Δούρειου Ίππου» οι ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και για τις κοινωνικές δομές του δήμου Σικυωνίων


Με τέσσερα σίγουρα ψηφοδέλτια (χωρίς να αποκλείονται βέβαια και οι εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής) κλείνει κατά πως φαίνεται το παζλ των δημοτικών παρατάξεων που θα δοκιμαστούν στις κάλπες,του Δήμου  Σικυωνίων.
Ο σημερινός δήμαρχος Σπύρος Σταματόπουλος και ο αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Σπανός ,αν και με τις πολιτικές τους επιλογές, κατά την αυτοδιοικητική περίοδο που ολοκληρώνεται, αποδείχτηκαν αρκούντως κατώτεροι των περιστάσεων,εξακολουθούν να θέλουν τον «έλεγχο» της κατάστασης,στο Δήμο Σικυωνιων...και θα αναμετρηθούν  με το αγωνιστικό και ελπιδοφόρο ψηφοδέλτιο νίκης της κυρίας Κυριακής Μαυραγάνη,που βεβαίως οφείλει με τον προγραμματικό του λόγο να αποδείξει ότι ακολουθεί τον ¨"άλλο δρόμο" για πραγματική αυτοδιοίκηση ,στην πράξη.
Την τετράδα "εθιμοτυπικά" συμπληρώνει η  Λαϊκή Συσπείρωση ' που ναι μεν αποτελεί σταθερή πολιτική αξία,αλλά κατά πως φαίνεται,σε τοπικό επίπεδο...ο Βασίλης Νανόπουλος  έχει επαναπαυθεί στη "σιγουράντζα" του θεωρητικού πλαισίου του ΚΚΕ...θεωρώντας το  ικανό να απαντήσει,από μόνο του, στα αιτήματα των καιρών!

Το σίγουρο είναι ότι στις εκλογές του Μάη δεν έχουμε να κάνουμε με μια απλή καταγραφή δυνάμεων,αλλά έχουμε να κάνουμε με έναν διαρκή «πόλεμο»  με όπλα τα επιχειρήματα, τις θέσεις,το όραμα...αλλά και με το ποια πρόσωπα συναποτελούν τα ψηφοδέλτια που ενδεχομένως θα κληθούν να υλοποιήσουν τις εξαγγελλόμενες  πολιτικές. 

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή  στα πρόσωπα  που πολλές φορές ντύνονται στα λευκά και παρισφύουν,σε όλους τους συνδυασμούς,σαν αγγελάκια...προκειμένου να διαμορφώσουν τα κατάλληλα "κονέ" ώστε στη συνέχεια να μπορούν να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις...

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι,αυτή η αναφορά γίνεται γιατί πιστεύουμε ότι ως πολίτες οφείλουμε να γνωρίζουμε,από «ανύποπτες» ακόμα εποχές... ποια πρόσωπα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι εμπλεκόμενα σε "αμαρτωλές" ΜΚΟ  ή στις νεοσύστατες ΚΟΙΝΣΕΠ ,που ήδη σε περιοχές της χώρας έχουν γίνει όχημα  ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών δομών αλλά και στο Δήμο Σικυωνιων έχουν κάνει την εμφάνισή τους...
Οι νεοσύστατες ΚΟΙΝΣΕΠ, ανεξάρτητα αν συγκροτούνται σαν επιχειρήσεις δήθεν «κοινωνικού» χαρακτήρα, αποτελούν τον προπομπό για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση υπηρεσιών που ανήκουν στον Δήμο.
Οι ΚΟΙΝΣΕΠ αμφισβητούν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, όπου επιχειρείται η πλήρης ανταποδοτικότητα των παροχών.Διαβάστε: Ένα άρθρο του Σπύρου Τζόκα για τις ΚΟΙΝΣΕΠ
Για τον κίνδυνο εμφάνισης νέων εστιών διαφθοράς «τύπου ΜΚΟ» στους ΟΤΑ, με τη σύσταση των ΚΟΙΝΣΕΠ (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις) προειδοποίησε πρόσφατα και  ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Διαβάστε:Ρακιντζής: Νέα φάμπρικα τύπου ΜΚΟ, οι ΚΟΙΝΣΕΠ
Οι ΚΟΙΝΣΕΠ νομοθετήθηκαν με τη λεγόμενη κοινωνική οικονομία επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, με το ν. 4019/2011 («Νόμος Κατσέλη») και είναι ενταγμένες στο «Ευρώπη 2020». 
Ως στρατηγική, διαμορφώθηκε στη Διάσκεψη υπουργών Κοινωνικής Πολιτικής των κρατών - μελών του ΟΟΣΑ, τον Ιούνη του 1998. 
Η κατεύθυνση, που δόθηκε, ήταν να δημιουργηθεί «το κράτος, το οποίο ρυθμίζει το κοινωνικό περιβάλλον, αντί του κράτους που χορηγεί κοινωνικές παροχές»

Ξέρουμε ότι σήμερα  η Αυτοδιοίκηση διαχειρίζεται το 3,5% των δημόσιων οικονομικών της χώρας και το υπόλοιπο 96,5 % το διαχειρίζονται οι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες και οι κατά τόπους μαριονέττες τους…
Αυτές τις "μαριονέττες" που προεκλογικά δήθεν θα κόπτονται για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ή εργάζονται σε δημοτικές επιχειρήσεις που κινδυνεύουν να καταργηθούν...και πιστές στο δόγμα του  "dum spiro spero " επιδέξια θα λανσάρουν "αλληλέγγυες" φόρμες "κοινωνικής  οικονομίας"...οφείλουμε να τις δούμε και να μην τους επιτρέψουμε να ανοίξουν την  Κερκόπορτα, επιχειρώντας ουσιαστικά να υποκαταστήσουν, μέσω των Κοιν.Σ.Επ., την λειτουργία όλων των κοινωνικών δομών του δήμου Σικυωνιων.