Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Νίκος Γόντικας:Προκαλούν Νικολάκου και Τατούλης τη στιγμή που η ανεργία σπάει κόκαλα...

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου,Νίκος Γόντικας,σχολιάζοντας τις απαντήσεις των Τατούλη και Νικολάκου,αναφορικά με την επερώτηση για τις αναθέσεις Δημοσίων έργων  στις εταιρείες του οικογενειακού περιβάλλοντος του Περιφερειάρχη,αναφέρει:
LAS_sima_laiki_syspeirosi.jpg"Ενώ ήταν αναλυτική η κα. Νικολάκου στις εκπτώσεις που δίνουν οι εταιρείες του οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Τατούλη της τάξης 50% και πάνω στα μικρά έργα μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, στη μαρίδα των έργων όπως λέει ο λαός μας, για να πεταχτούν έξω και να χρεοκοπήσουν μικροί εργολάβοι κι επιχειρηματίες.
Ήταν γενικόλογη και ο κ. Τατούλης δεν αναφέρθηκε καν στα μεγάλα έργα, στα έργα εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν με μικρές εκπτώσεις και απ’ ευθείας ανάθεση με τη μέθοδο του περιορισμένου αριθμού προσφορών γιατί τάχατες απέβησαν άκαρποι οι διαγωνισμοί που έστηναν οι μεγαλοκατασκευαστές ή γιατί υπήρχε επείγουσα ανάγκη.
Είναι έργα όπως η παράκαμψη Βουτιάνων και η βελτίωση σε τμήματα του δρόμου Γύθειο-Αρεόπολη-Γερολιμένα στη Λακωνία, το Κουμπίλα-Λουλούδι και το λιμάνι του Άστρους στην Αρκαδία, τα έργα για τη διάβρωση των ακτών στην Κορινθία κ.α., όπου οι εταιρείες του οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Τατούλη κατέχουν εξέχουσα θέση είτε ως μέλη κοινοπραξίας είτε ως υπεργολάβοι.
Έργα στα οποία οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 4% έως 13% και όχι 50 κι 60% που είναι οι εκπτώσεις στα μικρά έργα για να καταστραφούν μικροί εργολάβοι κι επιχειρηματίες και να συγκεντρωθούν τα Δημόσια έργα σε λίγους και μεγάλους καπιταλιστικούς ομίλους.
Προκαλούν η κα. Νικολάκου κι ο κ. Τατούλης όταν στο ίδιο τα ΠεΣυ αραδιάζουν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κέρδη που είχαν οι εταιρείες του οικογενειακού περιβάλλοντος του κ. Περιφερειάρχη τα τελευταία χρόνια,  όταν η εργατική λαϊκή οικογένεια βογκά, όταν η ανεργία σπάει κόκαλα, το ξεκλήρισμα αυτοαπασχολούμενων στην πόλη και στο χωριό φουντώνει.
Όσο και να προκαλούν και να βρίζουν δεν μπορούν να κρύψουν τη διαπλοκή του αστικού κράτους, των επιχειρηματιών και του πολιτικού τους προσωπικού. Είπαμε στο ΠεΣυ και συγκεκριμένα παραδείγματα έργων που αποδεικνύουν αυτή μας την πολιτική εκτίμηση.
Είναι συνεπείς τρία χρόνια τώρα που δεν δίνουν στοιχεία, κι ας τα ζητάμε επίμονα στο ΠεΣυ και στην Οικονομική επιτροπή:
Για την τουριστική προβολή
Για την διαχείριση των απορριμμάτων 
Αρνούνται να φέρουν για συζήτηση στο ΠεΣυ τα αμαρτωλά έργα στην Πελοπόννησο, όπου δρόμοι βυθίζονται, γεφύρια γκρεμίζονται, λιμενοβραχίονες και προβλήτες λιμανιών σπάνε και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Δεν πληρώνει κανείς υπαίτιος. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ανάθεσης των μεγάλων έργων σε κατασκευαστικές εταιρείες.
Αυτές νοιάζονται για την κερδοφορία τους και όχι για να αποδώσουν φτηνά και ποιοτικά Δημόσια έργα στο λαό. 
Γι’ αυτό πληρώνει πανάκριβα ο λαός:
Μια φορά για την κατασκευή αυτών των έργων
Δεύτερη φορά για την χρήση τους πχ στους οδικούς άξονες με τα υπέρογκα διόδια και τα πανάκριβα καύσιμα
Πληρώνει πολλές φορές και για κακοτεχνίες, αστοχίες τις αποκαλούν, τέτοιων μεγάλων έργων οδικών αξόνων, λιμανιών κλπ
Μόνο με ένα δημόσιο κρατικό φορέα κατασκευών που θα κατέχει τα υλικά (αδρανή, μπετόν, σίδηρο) που απαιτούνται για την κατασκευή οδικών αξόνων, δημοσίων κτηρίων, έργα υποδομών (λιμάνια, αεροδρόμια), που θα κατέχει τα μηχανήματα για την κατασκευή τέτοιων έργων, θα κατανέμει σχεδιασμένα το επιστημονικό και το εργατοτεχνικό προσωπικό σε όλες τις φάσεις κατασκευής των έργων μελέτες, κατασκευή, συντήρηση, λειτουργία.
Μόνο τότε θα κατασκευάζονται ασφαλή, φθηνά και ποιοτικά δημόσια έργα με σεβασμό στο περιβάλλον"