Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Ο Βαγγέλης Χουσελάς άνοιξε τον κύκλο των ανεξαρτητοποιήσεων από την δημοτική πλειοψηφία,του Δήμου Σικυωνίων

Την Τετάρτη 29 Γενάρη ο Βαγγέλης Χουσελάς με  e-mail που έστειλε στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου,του Δήμου Σικυωνιων,άνοιξε τον κύκλο των δημοτικών συμβούλων που το αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να ανεξαρτητοποιηθούν από την παράταξη της απερχόμενης δημοτικής πλειοψηφίας. 
Την Πέμπτη 30 Γενάρη και πριν την τακτική  συνεδρίαση του Δ.Σ. ο κύριος Χουσελάς  παρέδωσε στον πρόεδρο του δημοτικού  συμβουλίου,Τάσο Λεονάρδο,ιδιόχειρη  επιστολή αναφέροντας επιγραμματικά τους  λόγους που τον οδήγησαν σ' αυτή την  απόφαση.
 Το Προεδρείο του δημοτικού  συμβουλίου,προφανώς όφειλε να αναφέρει  αυτή τη δήλωση ενώπιον του συνόλου των  μελών του συμβουλίου, καθώς και να την  κοινοποιήσει στον Γενικό Γραμματέα της  οικείας Περιφέρειας.
Ανταυτού όμως...σιγή ιχθύος,από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου!
Δεν είχε η δήλωση υπογραφή...είναι η "επίσημη" δικαιολογία...και δεν μπορούσε να περάσει από το πρωτόκολλο 
Και ΄μεις ρωτάμε:
1.Η αναγραφή"Χουσελάς Ευάγγελος " στο κάτω μέρος της ιδιόχειρης επιστολής ...επέχει θέση ιδιόχειρης υπογραφής;
2.Όταν τα emails είναι δεκτά ώς αποδεικτικά στοιχεία στα δικαστήρια ...Ο Δήμος Σικυωνίων εξακολουθεί να αμφισβητεί την διακίνηση εγγράφων με ηλεκτρονικά μέσα; 
3.Μήπως όλα αυτά είναι δικαιολογίες του πρωτο...κώλου, χωρίς την στοιχειώδη ΣΥ.ΝΕ.ΣΙ;

Ευελπιστώντας σε "δεξιό" πλεονέκτημα.. ο Κώστας Σπανός "κατεβαίνει" υποψήφιος δήμαρχος.

Την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,του Δήμου Σικυωνίων, επέλεξε ο Κώστας Σπανός για να ανακοινώσει την απόφασή του - πρόθεση να τεθεί επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού στις επερχόμενες εκλογές. Το γιατί ο φίλος Κώστας επέλεξε αυτή την επικοινωνιακή στρατηγική - με άρωμα Βενιζέλου - είναι απόλυτο δικαίωμά του...
Εμείς αφού του ευχηθούμε καλά κουράγια...πολιτικά εκτιμούμε πως επιχείρησε απέλπιδα πολιτική ρελάνς,θέτοντας την υποψηφιότητά του υπό την έγκριση - ομηρία του νεοδημοκρατικού "οίκου"....
ως την πλέον ενδεδειγμένη  Σολομώντεια Λύση!
Τουτέστιν μεθερμηνευόμενον ,ο φίλος Κώστας,επιχειρώντας ένα πολιτικό ρεκτιφιέ πέταξε το γάντι στην αναποφάσιστη -ως προς τον επικεφαλής - μείζονα μειοψηφία  να επιλέξει αυτόν ως "αρχηγό" και όχι τον επίσης παλαιοΠΑΣΟΚο Άγγελο (που πιέζει η "φράξια Λέγγα"να αποδεχτούν) προφανώς καθ΄υπόδειξιν του γενειοφόρου "σοφού" της περιφέρειας.
Τι λέει ο Κώστας Σπανός στο "διάγγελμά" του; "Να ξαναχτίσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης της κοινωνίας, με την πολιτική. Είναι η αναγκαία συνθήκη για να βγούμε από το τέλμα και να πάμε μπροστά, όλοι μαζί."
Με ποιες πολιτικές, όμως, φίλε Κώστα;"Στο προσεχές διάστημα θα παρουσιάσω το σχέδιο δράσης για την επόμενη πενταετία, με τη συμβολή πολλών συμπολιτών μας που θα συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους, τις ικανότητές τους και το όραμά τους για τον τόπο μας." λέει ο Κώστας Σπανός
Με το συμπάθιο ρε Κώστα,αλλά αυτό δεν είναι πολιτική πρόταση...πολλώ δε μάλλον δεν δείχνει πολιτικό προσανατολισμό...Αυτή η πολιτική προσέγγιση ,φίλε Κώστα,παραπέμπει στο γνωστό:."γιούργια,γιούργια στο ντορβά με τα κουλούρια.."
         
Διαβάστε την πολιτική τοποθέτηση - ανακοίνωση υποψηφιότητας του Κώστα Σπανού:
"Σε μια ταραγμένη περίοδο που περνά η πατρίδα μας, σε μια ιστορική συγκυρία που δοκιμάζεται η συνοχή της κοινωνίας μας, οφείλουμε να δυναμώσουμε τους θεσμούς της δημοκρατίας και αυτό είναι ευθύνη όλων μας.
Θέλω επίσης να δηλώσω ότι τιμώ κάθε άλλη υποψηφιότητα και καλώ όλους να δώσουμε έναν έντιμο και καθαρό αγώνα. Να μιλήσουμε στους πολίτες με τη γλώσσα της αλήθειας. Να ξαναχτίσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης της κοινωνίας, με την πολιτική. Είναι η αναγκαία συνθήκη για να βγούμε από το τέλμα και να πάμε μπροστά, όλοι μαζί."
Καλώ επίσης κάθε πολίτη του δήμου μας να δώσει το παρόν σε αυτές τις εκλογές. Όχι μόνο στην κάλπη σαν ψηφοφόρος, αλλά και να συμμετάσχει σε όποιο ψηφοδέλτιο πιστεύει ότι τον εκφράζει. Η συμμετοχή είναι νίκη της δημοκρατίας.
Στο προσεχές διάστημα θα παρουσιάσω το σχέδιο δράσης για την επόμενη πενταετία, με τη συμβολή πολλών συμπολιτών μας που θα συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους, τις ικανότητές τους και το όραμά τους για τον τόπο μας.
Για ένα νέο τρόπο διακυβέρνησης, δημοκρατικό, αποκεντρωμένο, διαφανή και αποτελεσματικό. Με τη συμμετοχή και την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Για μια νέα αναπτυξιακή προοπτική για όλο το δήμο μας, ισόρροπη, βιώσιμη και αειφόρα. Που να αφορά σε κάθε συμπολίτη μας και κυρίως στους νέους.
Αυτός ο τόπος μπορεί πολύ καλύτερα και αξίζει πολύ ψηλότερα. Έχω βαθιά πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε."

Ήρθαν τα πάνω... κάτω στο Barrio Nuevo Arte!

Μπροστά σε όλα αυτά ...τι κάνει ο "αυλικός" της περιφέρειας δήμαρχος ,Βαγγέλης Ανδριανάκος;

Στο παρελθόν έχουμε γράψει πως ο καπετάν Γιώργης (Γεωργούσης) από το κρυφό σχολειό της Νεμέας εμπαίζει τους αδαής κατοίκους της περιοχής…Αλλά και πρόσφατα είχαμε γράψει:Έλεος, κύριοι,της ΕΑΣ Νεμέας,με τις τόσες "δωρεάν" παροχές!  
Όταν αυτά γράφαμε τότε...ο μέχρι πρόσφατα presidente George τα έγραφε κανονικά στα παλαιότερα των υποδημάτων του... 
και ενδεχομένως εκμεταλλευόμενος περίεργες κολλιγιές με τον "ακομμάτιστο" δήμαρχο  της πόλης,Βαγγέλη Ανδριανάκο,με πραξικοπηματικές διαδικασίες προκήρυξε εκλογές στην τοπική ΕΑΣ  για να την κάνει,στη συνέχεια, με ελαφρά πηδηματάκια....ξέροντας ότι ΕΑΣ πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2013  ουσιαστικά δεν θα υφίσταται... 
Σήμερα που, κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το ΣΔΟΕ κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά στοιχεία της ΕΑΣ  και  ανοίγονται λογαριασμοί που ενδεχομένως παραπέμπουν σε παράνομο πλουτισμό...
Σήμερα που οι δικαστικοί επιμελητές,πάλι κατά  ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, απομυθοποιούν την "χωρίς χρέη"  ΕΑΣ Νεμέας ...
Σήμερα που το οικονομικό επιμελητήριο βάζει φρένο στις (φόρο) τεχνικές επι "δεξιότητες" της ΕΑΣ Νεμέας,καταγγέλλοντας το μπιλιάρδο που συνεχίζεται να παίζεται στις πλάτες των αγροτών της περιοχής... 
Μπροστά σε όλα αυτά ...τι κάνει ο "αυλικός" της περιφέρειας  δήμαρχος ,Βαγγέλης Ανδριανάκος;
Γιατί εξακολουθεί να ποιεί την νήσσαν;
Πόσο επιτέλους θέλει να διευρύνει προς τα δεξιά τον ήδη δεξιόστροφο εκλογικό του μηχανισμό;
Μετά τα "συγχωροχάρτια" στον Μπουκουρα σε τι άλλο μπορεί να κάνει τα "στραβά μάτια" ο Βαγγέλης Ανδριανάκος;....
ή 
σε τι άλλο εμμέσως μπορεί να συνηγορήσει για να επαναβαπτιστεί δήμαρχος με χρυσαλήτικες κουμπαριές;        

Δελτίο τύπου της Νέας δημοτικής παράταξης των πολιτών του Δήμου Σικυωνίων

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Την Κυριακή 26 Γενάρη, στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου, εμείς οι πολίτες  του Δήμου Σικυωνίων αποφασίσαμε την ίδρυση Νέας δημοτικής παράταξης των πολιτών, με προοπτική  να  την καταστήσουμε νικηφόρα για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης και την αναδημιουργία του δήμου  μας.
      Στην συνέλευση ψηφίστηκε η ΙΔΡΥΤΙΚΉ ΔΙΑΚΉΡΥΞΗ  της παράταξης  όπου δηλώνεται η ευθεία  αντίθεσή της στις Καλλικρατικές λογικές, που οδηγούν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
     Την Νέα δημοτική παράταξη την γέννησε η ώριμη αντικειμενικά ανάγκη των πολιτών του Δήμου Σικυωνίων, που θέλουν να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους να σχεδιάζουν αυτοί το μέλλον του τόπου τους και αν χρειαστεί να σταθούν απέναντι στις κρυφές συνεργασίες που από κοινού μηχανεύονται  κυβέρνηση και περιφέρεια ... για «προσοδοφόρες επενδύσεις» με τον Γερμανό «ύπατο αρμοστή» κ. Φούχτελ και τους "ιθαγενείς" συνεργάτες του.
Στο κλείσιμο των εργασιών της ιδρυτικής συνέλευσης προτάθηκε και συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας με αποκλειστική ευθύνη να ανοίξει τον κύκλο εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεσης υποψηφιοτήτων, για την κατάρτιση του κορμού του συνδυασμού της παράταξης και να χρονολογήσει τις διαδικασίες  ανάδειξης του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης. 

από το ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΎΠΟΥ

Όταν ο Χρήστος Ζαχαριάς πέταξε το γάντι,επί της πολιτικής...τα "τσορομπίλια" χάσανε την μπάλα και ξεσάλωσαν!

Έγινε τελικά ,χθες βράδυ, στο κέντρο «ΜΑΛΛΙΟΣ»,στο Κιάτο,η πολυδιαφημισμένη ανοικτή συζήτηση που προκάλεσαν οι νεοδημοκράτες δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας,του Δήμου Σικυωνίων.
Η θεματολογία της εσπερίδας,κατά τους διοργανωτές, θα ήταν η δημόσια εκδήλωση ενδιαφέροντος για την θέση του επικεφαλής δημοτικού ψηφοδελτίου,αλλά και η κατάθεση της πολιτικής τους πρότασης για το ποιες πολιτικές απαιτούνται για το δήμο.
Όπως ήταν φυσικό οι παρευρισκόμενοι,κυρίως οι προσκαλεσμένοι άλλων αυτοδιοικητικών σχημάτων - αλλά και οι ανένταχτες προσωπικότητες με διαδρομή στην αυτοδιοίκηση,ανέμεναν με ενδιαφέρον να κατατεθούν προτάσεις ,που αν μη τι άλλο θα έδιναν το πολιτικό στίγμα ,του υπό ίδρυση αυτοδιοικητικού εγχειρήματος,αλλά και ποια πολιτική αναγκαιότητα ,ενδεχομένως, θα εξυπηρετούσε...
Εμείς διαβάζοντας το κάλεσμα,αλλά και εκτιμώντας τις παραπολιτικές - υπόγειες διαδρομές που είχαν πέσει στην αντίληψή μας, είχαμε προβλέψει ότι η θεματολογία της συζήτησης θα μπορούσε να έχει τον τίτλο: «Τα πάντα όλα...Τα ίδια, βέβαια..»
Δεν πέσαμε έξω...
Την πολιτική συγκέντρωση που κυρίως την προκάλεσε ο Χρήστος Ζαχαριάς, την προβοκάρανε εκ των έσω... και εύκολα ο "έμπορας"  Βασίλης Παγωνης την πλάσαρε... ως  κοινωνικοπολιτικό gala με «βλαχομπαρόκ» στοιχεία ,που θα μπορούσαν να προσδώσουν νέο ύφος στο πολιτικό αποτέλεσμα - μετασχηματίζοντας τον τίτλο,σε : «Τα πάντα όλα...Τα ίδια, βέβαια..με πυτιά απ΄ τον Λέγγα!»
Ο Χρήστος Ζαχαριάς δεν μάσησε...Με πολιτική εμπειρία ξεκίνησε τις εργασίες της πολιτικής διαβούλευσης και με ευθύτητα,αν και καταλάβαινε που παει το πράγμα, πέταξε το γάντι επι της πολιτικής...στα κομματικά "τσορομπίλια" της Νέας Δημοκρατίας που χάσανε την μπάλα!
                             Από κει και πέρα η "πολιτική αλητεία" δεν είχε προηγούμενο...
Ο προεδρεύων της συζήτησης,Βασίλης Παγωνης,προφανώς συνηθισμένος στην "βρώμικη δουλειά"της κυβερνητικής ΕΣΕΕ...
Αντί να δώσει βήμα πρώτα στους προσκαλεσμένους για έναν σύντομο χαιρετισμό...και μετά στους διαβουλευόμενους να τοποθετηθούν επί της θεματολογίας...
Έδωσε βήμα στα κομματικά "τσορομπίλια" ,της κυβερνητικής παράταξης, να αναπτύξουν με  θράσος έναν απολίτικο - ιδιότυπο λόγο άλογο, αλλά και βαθύ προσβλητικό για τον άνθρωπο που κατάφερε στις προηγούμενες εκλογές- κόντρα στα νεοδημοκρατικά 
μαχαιρώματα και τις "αλλαξωκολιές" με πολλά λιπαρά - να νικήσει τον πρώην βουλευτή Τάσο Χωρέμη,που είχε πάρει το χρίσμα από το κυβερνητικό τότε ΠΑΣΟΚ...
Για το κλείσιμο των "εργασιών" της παραπολιτικής διαβούλευσης...κωμειδύλλιο by Tatul,ο προεδρεύων της συζήτησης έκανε το αμίμητο...
Έδωσε  βήμα στον "αντίπαλο" Άγγελο Παπαγγελόπουλο ( δημοσίως έχει ανακοινώσει ότι κατεβαίνει ως επικεφαλής δικής του δημοτικής παράταξης)...
Φανταστείτε τις εργασίες του  συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας να τις έκλεινε ο Βενιζέλος...Εσείς τι πολιτικά συμπεράσματα θα βγάζατε;
Έμπαση περιπτώσει ...το «κοινωνικοπολιτικό gala by Tatul - με βλαχομπαρόκ στοιχεία»  σαφώς  εξ-υπηρέτησε τους "ευσεβείς πόθους" του γενειοφόρου "σοφού" της περιφέρειας ,που κόπτεται να ενισχύσει τον εκλογικό του μηχανισμό,συγκροτώντας και στο Δήμο Σικυωνίων ένα ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον δικό του Άγγελο...
Οι μηχανορράφοι όμως αυτής της παρωδίας,δεν μπορούσαν ,τουλάχιστον, να αντιμετώπιζαν τον Χρήστο Ζαχαριά, με στοιχειώδη πολιτική εντιμότητα και ευπρέπεια;... 

Μετά την ιδρυτική συνέλευση και με τη βούλα η "παράταξη των πολιτών" ρίχνεται στη μάχη της διεκδίκησης του Δήμου Σικυωνίων

Μετά από ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο,που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 26 Γενάρη,στην κατάμεστη αίθουσα του  Εργατικού Κέντρου  Κιάτου, επικαιροποιήθηκε η 

Και εγένετο..."παράταξη των πολιτών" 

                    στο Δήμο Σικυωνίων.

Οι  πολίτες  του Δήμου  Σικυωνίων με  την  συμμετοχή τους  έδειξαν να  αγκαλιάζουν αυτή την πρωτοβουλία με προοπτική  να  την καταστήσουν νικηφόρα για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης και την αναδημιουργία του δήμου  μας

Στο τέλος της ιδρυτικής συνέλευσης και αφού εγκρίθηκε η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ,που επεξεργάστηκε η ομάδα οργανωτικού της παράταξης των πολιτών ,προτάθηκε και συγκροτήθηκε επιτροπή εργασίας με αποκλειστική ευθύνη να ανοίξει τον κύκλο εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατάθεσης υποψηφιοτήτων για την κατάρτιση του κορμού του ψηφοδελτίου και να χρονολογήσει τις διαδικασίες  ανάδειξης του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης. 
Στα χαρακτηριστικά της χθεσινής ιδρυτικής συνέλευσης που  ενδεχομένως μπορεί να υποδηλώνουν και  ευρύτερες πολιτικές συμπλεύσεις  ...ήταν η διακριτική παρουσία πολλών δημοκρατικών πολιτών με ενεργή αυτοδιοικητική παρουσία (όπως του αρχηγού της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστα Σπανού και δημοτικών συμβούλων που ουσιαστικά έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τη δημοτική πλειοψηφία...Αλλά και πρώην αυτοδιοικητικών  που είχαν ενεργό συμμετοχή στην διαδικασία (όπως του Βασίλη Ζάρκου) και αρκετών άλλων με ξεχωριστή διαδρομή και εμπειρία στο χώρο  της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

                                                               ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Πάντα θα χρειάζεται μια κάποια “λύση” ...ηλίθιε!!

Τη στιγμή που οι φωτογραφίες του πατέρα μετανάστη με τα τρία πνιγμένα παιδιά, 
κατακλύζουν το διαδίκτυο και ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας θρηνεί για τον χαμό εννέα παιδιών και τριών γυναικών στα νερά του Αιγαίου...
Την ίδια στιγμή οι κάθε λογής πνευματικά άρρωστοι ή απλά φασίστες εξακολουθούν να έχουν ως επιχείρημα το πολυπαιγμένο:
“..μα τι θέλετε επιτέλους… να ανοίξουμε τα σύνορα..;
Θα μπορούσαν όλα αυτά να ήταν ένα κακό όνειρο...Δυστυχώς όμως, αυτή η φασιστική πεπατημένη επαναλαμβάνεται ,όσο οι χιλιάδες μετανάστες βιώνουν την "παρανομοποίηση" ,ως επίσημη -ανομολόγητη- πολιτική της σημερινής κυβέρνησης 
Οι “χωρίς χαρτιά”, οι “απόκληροι”, οι εξαθλιωμένοι, οι “ξένοι”, οι “αλλόθρησκοι”, οι “μουσουλμάνοι”, οι “κάθε καρυδιάς καρύδι”, μήπως απετέλεσαν  το υπόδειγμα για ότι ξεκίνησε να εφαρμόζεται και στους ντόπιους "σκλάβους" που  μέχρι χθες πίστευαν αυτή την προπαγάνδα;...
 Αν ακόμα κάποιος αποδέχεται  πως τα πνιγμένα παιδιά στο Αιγαίο είναι ένα “πρόβλημα”, που χρειάζεται μια κάποια “λύση”, που ενδεχομένως θα μας τη φορέσει η Ευρωπαική Ένωση, τότε να ετοιμάζεται και ο ίδιος να γίνει σύντομα μέρος του “προβλήματος” που θα χρειάζεται μια “λύση”... 
Μια "λύση" που πάντα θα χρειάζεται τους "αιώνιους φίλους"...  
Μια "λύση"  που πάντα θα χρειάζεται εκείνους που δεν θα είχαν κανένα πρόβλημα να γίνουν ανθρωποφύλακες...
Μια λύση που πάντα θα χρειάζεται εκείνους που ως ιδεολογία τους έχουν τον κοινωνικό δαρβινισμό, το φασισμό και το ναζισμό...
 Μια “λύση” που πάντα θα χρειάζεται το κάθε χρυσαλήτικο μπουλούκι,που μέχρι χθες πούλαγε "προστασία"...

Οι μαρτυρίες για το ανθρωπιστικό έγκλημα στο Φαρμακονήσι είναι πολύ σοβαρές για να περάσουν στα "ψιλά "

Οι επιχειρήσεις απώθησης ανθρώπων από την Ελλάδα τους στερoύν το δικαίωμα να επεξηγήσουν τις ατομικές τους συνθήκες και να εγείρουν αίτημα προστασίας ή άλλες ανησυχίες. 
Ως εκ τούτου, παραβιάζουν τις διεθνείς υποχρεώσεις της Ελλάδας και το δίκαιο της Ε.Ε.
Η Διεθνής Αμνηστία έχει καλέσει επανειλημμένα τις ελληνικές αρχές να σταματήσουν τις επιχειρήσεις απώθησης, όχι μόνο επειδή είναι εντελώς παράνομες, αλλά και επειδή θέτουν τις ζωές των ανθρώπων σε κίνδυνο εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο διεξάγονται.
  «Μας κλωτσούσαν και μας φώναζαν “Φακ γιου μαλάκα»
Ένας από τους πρόσφυγες σοκάρει για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη, όπως υποστηρίζει, η τραγωδία:
  «Έμειναν περίπου 100 μέτρα για να φτάσουμε στις ελληνικές ακτές, όταν ήρθαν οι λιμενικοί. Δέσανε το σκάφος μας στο δικό τους και μας πήγαν προς το Αιγαίο. 
Στη διάρκεια της μεταφοράς κόπηκε το σχοινί που ήταν δεμένα τα σκάφη. 
Τους φωνάξαμε: «σιγά, σιγά, μην τρέχεις, πέφτουμε».
 Σταμάτησαν και μας έδεσαν ξανά και ανέπτυξαν και πάλι ταχύτητα. 
Τρέχανε πολύ. Με την ταχύτητα που είχαμε, άρχισε να πέφτει κόσμος στη θάλασσα. Οι λιμενικοί που μας συνόδευαν πάνω στο σκάφος μας, μας πυροβολούσαν και μας φώναζαν: «τα κεφάλια κάτω, μην κουνηθείτε, μαλάκα, μαλάκα, θα σας σκοτώσουμε». 
Δεν κατέβηκε κανένας να σώσει αυτούς που ήταν στη θάλασσα. Είχαν πάρει κάμερα και τραβούσαν όσα γίνονταν. 
Κάποια στιγμή αναποδογύρισε το σκάφος μας. Ηταν δεμένο κολλητά με το σκάφος του Λιμενικού, χτύπησαν τα δύο σκάφη, δημιουργήθηκε ρήγμα και μπήκε νερό.
 Βρεθήκαμε στη θάλασσα. Οι λιμενικοί έσβησαν τον δυνατό προβολέα του δικού τους σκάφους για να μην τους βλέπουν οι Τούρκοι ή όποιος άλλος.  
 Για να σωθούμε, προσπαθούσαμε να ανέβουμε στο σκάφος του Λιμενικού.
 Οι λιμενικοί, μας κλοτσάγανε για να πέσουμε και πάλι στη θάλασσα. 
Βλέπαμε μπροστά μας μες τη θάλασσα τα παιδιά μας να πνίγονται και να κουνάνε πάνω-κάτω τα χέρια για να σωθούν, και δεν μπορούσε να τα βοηθήσει κανείς. 
Ενας Σύρος προσπάθησε μ’ένα κοντάρι να σώσει ένα παιδί που πνιγόταν. Ο λιμενικός τον κλότσησε για να τον εμποδίσει.   
Οι γυναίκες που πνίγονταν φώναζαν βοήθεια και οι λιμενικοί τους φώναζαν «φακ γιου, φακ γιου», και δεν έκαναν τίποτα. 
Μια γυναίκα τη βοηθήσαμε να ανεβεί στο σκάφος, την έπιασαν από τα μαλλιά και την πέταξαν στην άλλη άκρη, το ίδιο και το μωρό που είχε μαζί. 
Η κόρη ενός δεν είχε μάθει ακόμα να λέει μαμά και μπαμπά. Φώναζε, δεν την έσωσε κανένας.   Έβλεπα τη γυναίκα και το παιδί του φίλου μου στη θάλασσα ότι πνίγονται. Έβγαλα τα ρούχα μου και ζητούσα σωσίβιο για να πέσω να τους σώσω. 
«Φακ γιου» μου έλεγαν. «Σκοτώστε με κι εμένα, σκοτώστε με» τους έλεγα. Άλλοι ήθελαν να πέσουν στη θάλασσα να πεθάνουν με τους δικούς τους. Τους εμποδίσαμε. Ο ένας που φαινόταν αρχηγός μας έλεγε πως άμα πούμε τίποτα, θα μας σκοτώσουν όλους.  
 Από όποια χώρα κι αν είσαι, όποια θρησκεία κι αν έχεις, δεν επιτρέπεται να συμβαίνουν αυτά. Στη χώρα μου δεν θα άφηνα να συμβεί σε κανέναν κάτι τέτοιο. 
Και ζώα να ήμασταν, θα μας είχαν βοηθήσει. Είμαστε άνθρωποι. Το πρώτο που ζητάμε τώρα είναι να βρεθούν τα σώματα των δικών μας….Δεν θα πάμε πουθενά, αν δεν βρεθούν τα σώματα των δικών μας»
Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τις ελληνικές αρχές να ξεκινήσουν διεξοδική, διαφανή και ανεξάρτητη έρευνα για το περιστατικό της 20ής Ιανουαρίου 2014 και να φέρουν στο φως τις συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν ζωές, και να ασκήσουν δίωξη στους υπαιτίους.

Είναι ένδειξη πολιτισμού, σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ηθική μας υποχρέωση να μην  επιτρέψουμε φαινόμενα Λαμπεντούζα στις θάλασσές μας...



Δευτέρα 27 Γενάρη εσπερίδα με τίτλο: «τα πάντα όλα...Τα ίδια, βέβαια...» στην αίθουσα «ΜΑΛΛΙΟΣ»

Την Δευτέρα 27 Γενάρη οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας,του Δήμου Σικυωνίων,  καλούν τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής ,σε ανοικτή συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας   
                                  Διαβάστε το αυτοδιοικητικό κάλεσμα  ΕΔΩ.
Εμείς διαβάζοντας το παραπάνω κάλεσμα διαπιστώσαμε ότι:
1.Η θεματολογία της συζήτησης θα μπορούσε να έχει τον τίτλο:«Τα πάντα όλα...Τα ίδια, βέβαια..»
2.Η πολιτική πρωτοβουλία - κάλεσμα που υπογράφεται από τους ελάχιστους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας και όχι από την δημοτική παράταξη ή τον αρχηγό της,αν μη τι άλλο επικαιροποιεί την ληξιαρχική πράξη θανάτου της δημοτικής παράταξης «Δημοτική Ενότητα» Σικυωνίων- Στυμφαλίας.
3.Διαβάζοντας το: "Στη συζήτηση μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς και οι δημότες που πιστεύουν σε μια αυτοδιοίκηση ανεξάρτητη από συμφέροντα κομματικά ή οικονομικά και που σαν κύριο γνώμονα θα έχει την πρόοδο και προκοπή του Δήμου μας."...Αναρωτιόμαστε γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας σπρώχνουν ρητορικό τω τρόπω τα ρέστα τους στην  επικοινωνιακή σπέκουλα της "ανεξαρτησίας" by Tatul;
4.Μήπως οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας κόπτονται να απεκδυθούν την πολιτική τους ταυτότητα για να διασωθούν εκλογικά;

Με ποιον θα πάνε και ποιον θα αφήσουν νεοδημοκρατικά,πασοκογενή και άλλα στελέχη στο δήμο Σικυωνίων;

Τα συνεχή μπρος – πίσω ως προς το πρόσωπο που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ,αλλά και το ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει να συζητείται έντονα το όνομα του καθηγητή Γιάννη Πανούση  (βλέπε εδώ) ως πιθανού υποψηφίου για την Περιφέρεια Πελοποννήσου,με την στήριξη των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ  δημιουργεί αλλεπάλληλες "καραμπόλες" που θα φέρουν  σε εξαιρετικά δυσχερή θέση τονΤατούλη και τα κατά τόπο «εξαπτέρυγά» του ,που βιάστηκαν να δηλώσουν ότι κατεβαίνουν  "ανεξάρτητοι" - εξαρτημένοι από τον γενειοφόρο "σοφό" - υποψήφιοι δήμαρχοι...
Να θυμίσουμε ότι ο κ. Πανούσης που σήμερα είναι βουλευτής Α' Αθηνών με την ΔΗΜΑΡ ήταν και υποψήφιος Υπερνομάρχης Αθηνών το 2006 με τη στήριξη του Συνασπισμού ενώ έχοντας μακρά θητεία και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ κερδίζει πολλούς ψήφους και από το χώρο αυτό.
Το ενδεχόμενο να τεθεί επικεφαλής κοινού ψηφοδελτίου στην περιφέρεια ο Γιάννης Πανούσης διευκολύνει και στο Δήμο Σικυωνιων τα "διστακτικα" πασοκογενή στελέχη,αλλά και αυτά της τοπικής ΔΗΜΑΡ να επιταχύνουν τα πολιτικά τους βήματα ώστε να σμίξουν και αυτοί με τη Νέα αυτοδιοικητική παράταξη των πολιτών του Δήμου Σικυωνιων,που πλέον προβάλει ως η μόνη αξιόπιστη πολιτική - αυτοδιοικητική πρόταση που μπορεί να παράξει πολιτικό - αυτοδιοικητικό αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών,της πόλης και των χωριών του Δήμου Σικυωνίων.
Στην αντίπερα όχθη...Στις αρχές της εβδομάδας,ο συνδυασμός «Δημοτική Ενότητα» Σικυωνίων- Στυμφαλίας συγκεντρώθηκε στο ξενοδοχείο Triton,στο Κιάτο,όπου και υιοθέτησε την πρόταση του φυσικού της ηγέτη,Χρήστου Ζαχαριά,να πραγματοποιηθεί ανοικτή πολιτική συζήτηση - διαβούλευση,την Δευτέρα 27 Γενάρη, στην αίθουσα Μαλλιου.
Η εσπερίδα της Δευτέρας θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον με δεδομένο τον εκπεφρασμένο λόγο του Χρήστου Ζαχαρία ,στα δημοτικά συμβούλια ,αλλά και στην πρόσφατη συνέντευξή του στο kavos news...Που δεν συγκλίνει με τις θέσεις του γενειοφόρου "σοφού" της περιφέρειας και κατά προέκταση του Άγγελου Παπαγγελόπουλου,αλλά  και του απερχόμενου δημάρχου...βλέπε διαχείριση των απορριμάτων ,των υδάτινων πόρων,το project «Life Stymfalia» κλπ…
 Το αν ο  Χρήστος Ζαχαριάς ξέρει από σκληρό πολιτικό «πόκερ»  ή αν θα επαληθευτούν οι Κασσάνδρες που τον θέλουν  να φλερτάρει  αφελώς με το ενδεχόμενο να τεθεί άνευ όρων - αυτός και ο συνδυασμός του - στη διάθεση του παλαιοπασόκου και νυν εκλεκτού του Τατουλη ,Άγγελου Παπαγγελόπουλου ...ίσως διαφανεί την Δευτέρα...
Ερωτηματικά πάντως γεννά ο Θοδωρής Μαρίνης εδώ...
Ποιον ή ποιους "φωτογράφιζε"  ο Θοδωρής αφιερώνοντας με νόημα - μέσω facebook - το αντίστοιχο τραγούδι του Σαββόπουλου που μιλάει  για τους παλιούς του φίλους που γίνανε παιχνίδι στα χέρια των παιδιών;...
Βιάστηκε ο Θοδωρής ή απλώς του αρέσει ο Σαββόπουλος;...ή κάτι άλλο φοβάται  ο Θοδωρής που προς το παρών δεν μπορεί να το πει ευθέως;
οψόμεθα...