Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Πρόκληση! Έπαυσαν τη δίωξη κατά Κασιδιάρη!

Με μια προκλητική απόφασή του το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών έπαυσε την ποινική δίωξη κατά του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για την τραμπούκικη επίθεση στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή,στο πλατό της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1
«Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο. Προσπάθησα να μη πέσω κάτω και ήθελα να αποφύγω το ρεζιλίκι, να έχω πέσει κάτω και μάλιστα σε στούντιο από τις μπουνιές» είπε στην κατάθεσή της η βουλευτής του ΚΚΕ. Η κ.Κανέλλη ανέφερε ότι από τα χτυπήματα επιδεινώθηκε η υγειά της. «Ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη» είπε η βουλευτής. «Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική».
Ο Γιώργος Παπαδάκης καταθέτοντας στο Δικαστήριο  χαρακτήρισε «Πολύ έντονα» τα χτυπήματα που δέχτηκε η Λιάνα Κανέλλη από τον  Κασιδιάρη.Ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε μετά το επεισόδιο.« Η κ. Κανέλλη φώναζε ότι είναι χτυπημένη και είχε ένα εξόγκωμα κάτω από το μάτι. Ο κ. Κασιδιάρης έφυγε. Όπως μου είπαν οι συνεργάτες μου η προσπάθεια του να φύγει συνοδεύτηκε από απειλές. Επιχείρησε να φωτογραφήσει τους συνεργάτες μου και ζητούσε τηλεφωνικά ενισχύσεις από τον αρχηγό». 
Νωρίτερα, κατέθεσε ο αρχισυντάκτης της εκπομπής του ΑΝΤ1  Αντώνης Παπαδάκης. Ο μάρτυρας είπε ότι είδε το επεισόδιο από το κοντρόλ της εκπομπής και κατέβηκε στο πλατό. Είπε επίσης ότι στο διάδρομο του στούντιο συνάντησε τον κατηγορούμενο να ρίχνει αγκωνιές σε όποιον συναντούσε και στον ίδιο στην προσπάθεια του να φύγει.

Ο «μόνιμος» μάρτυρας των χρυσαλητών είχε άλλη γνώμη...χρυσαυγίτικη !
Ο ιδιώτης ιατροδικαστής  Σωκράτης Τσαντίρης,που κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης του  Κασιδιάρη είπε: «Το συγκεκριμένο χτύπημα θα μπορούσε να επιφέρει μόνο απλή σωματική βλάβη. Δεν θα μπορούσε να προκαλέσει αιμάτωμα. Ολωσδιόλου, μόνο ελαφριά ασήμαντη βλάβη θα μπορούσε να προκαλέσει....». Αξίζει να υπογραμμίσουμε πως ο συγκεκριμένος ιατροδικαστής,που διδάσκει και στην αστυνομική ακαδημία...τον περασμένο Ιούνη είχε καταθέσει και στη δίκη των δύο χρυσαυγιτών που μαχαίρωσαν τον μαθητή στο Παλαιό Φάληρο. «Το τραύμα ήταν επιφανειακό» ανέφερε τότε ο "μόνιμος" μάρτυρας των χρυσαλητών,για να προκαλέσει ακόμη και την αντίδραση της έδρας !
Μετά την κατάθεση των μαρτύρων το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης» αλλά της «απλής σωματικής βλάβης», αδίκημα που δεν διώκεται αυτεπαγγέλτως! Με βάση αυτό το σκεπτικό, προχώρησε στην παύση της αυτεπάγγελτης ειασαγγελικής δίωξης του χρυσαυγίτη βουλευτή. 
Αίσθηση προκάλεσε και η αιτιολογία της εισαγγελικής πρότασης ότι «δεν προκλήθηκε βλάβη διαρκείας και ότι δεν διέκρινε δόλο για τέτοια βλάβη»…
Να σημειώσουμε ότι η  απλή σωματική βλάβη (αρ. 308 § 1, εδ. α, ΠΚ) διώκεται  μόνο ύστερα από έγκληση (αρ. 315 § 1 ΠΚ).  Η ρύθμιση αυτή αποτελεί  τον κανόνα. 
* Εξαίρεση του κανόνα (αυτεπάγγελτη δίωξη της απλής σωματικής βλάβης) έχουμε αν ο παθών είναι δημόσιος υπάλληλος και επιπλέον η πράξη τελέστηκε είτε κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του, είτε για λόγους που σχετίζονται με την εκτέλεση της υπηρεσίας αυτής, η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως (αρ. 315 § 2 ΠΚ).

Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι ο  Κασιδιάρης
«Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι» δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μετά την απόφαση για την αθώωση του Ηλία Κασιδιάρη.
«Ο ελληνικός λαός είδε πολύ καλά και την πράξη και τον στόχο. Για τυπικούς λόγους εγώ παρέστην ως πολιτική αγωγή όταν πια άρχισε να χύνεται αίμα. Είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση και αυτός είναι ο τυπικός λόγος που δεν καταδικάστηκε για απλή σωματική βλάβη, παρ' ότι αναγνωρίστηκε ότι διέπραξε το αντίμημα» σημείωσε η βουλευτής του ΚΚΕ και συνέχισε με τη «σπόντα» κατά της προέδρου της Βουλής και τα όσα η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόσφατα είπε  για τα περί ακυρότητας ψηφοφοριών, εξαιτίας της απουσίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής «Μία έκκληση κάνω σε όλους: Τα μάτια σας στους στόχους της Χρυσής Αυγής. Το κλίμα που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά τυπικό, τόσο τυπικό, ώστε να πρέπει να αναρωτηθούμε αν αποφασίζουμε και στη Βουλή ορθά, αν δεν παρίσταται η Χρυσή Αυγή. Τότε ζωή σε λόγου σας...»
Η κυρία Κανέλλη κατέληξε λέγοντας ότι «το ζήτημα της Χρυσής Αυγής και του φασισμού είναι ζήτημα πολιτικής καταδίκης στη συνείδηση του ελληνικού λαού, όχι στα δικαστήρια. Αν την ελπίδα την αφήσετε στο σύστημα τότε θα πρέπει να ζητήσετε δανεικά για να πάρετε τις αποφάσεις καταδίκης που πρέπει»
Για απόφαση-πρόκληση κάνει λόγο το ΚΚΕ σχολιάζοντας την απαλλαγή του Ηλία Κασιδιάρη για την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη -  παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης - αποτελεί πρόκληση. Συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους.»