Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

ΔΩΡΕΆΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




 ΔΩΡΕΆΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΠΙΡΟΜΕΤΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
Δωρεάν εξετάσεις σπιρομέτρησης προσφέρει ο Δήμος Σικυωνίων στις 16, 17 και 18 Απριλίου στο Κιάτο. Το πρόγραμμα εντάσσεται στην προσπάθεια του Δήμου για την ενημέρωση των δημοτών σε θέματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Οι δωρεάν εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του «Κοινωνικού Φαρμακείου» του Δήμου, στον 1ο όροφο του Κέντρου Υγείας Κιάτου, ως εξής:
Πέμπτη 16 Απριλίου,   ώρες : 13:30 έως 17:00
Παρασκευή 17 Απριλίου, ώρες : 13:30 έως 17:00
Σάββατο 18 Απριλίου, ώρες : 10:00 έως 13:00
Εξέταση μπορούν να κάνουν κάτοικοι του Δήμου Σικυωνίων ηλικίας άνω των 40 ετών, όσοι καπνίζουν, άτομα που εκτίθενται σε ρυπογόνους παράγοντες, άτομα με δυσκολία στην αναπνοή ή με πρωινό βήχα και γενικά άτομα που ενδιαφέρονται να ελέγξουν τη λειτουργία των πνευμόνων τους.

Η εξέταση είναι απλή και ανώδυνη, είναι διάρκειας 10 λεπτών, ενώ θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των πνευμονικών παθήσεων.

Το πρόγραμμα δωρεάν σπιρομέτρησης θα πραγματοποιηθεί από Ιατρό Πνευμονολόγο και υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου, στο τηλέφωνο: 27423 60117 (κα Γκαβάγια) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.