Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Ποιος θα εμποδίσει την ΤΕΡΝΑ να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια...αφήνοντας την Πελοπόννησο να βουλιάξει στα σκουπίδια !!

Με την φράση "Η διαχείριση των απορριμμάτων, χωρίς μνημονιακές δεσμεύσεις, πρέπει να έχει περιβαλλοντικό, κοινωνικό και λαϊκό πρόσημο μακριά από κάθε μορφής κερδοσκοπία" κλείνει  το Δελτίο Τύπου (δείτε ΕΔΩ) που υπογράφει ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης  «Πελοπόννησος Πρώτα»,Νικος Πατσαρίνος !
Άραγε να `ναι κάποιος άλλος που προσπαθεί να ονειρευτεί ο  Συριζαίος κ. Πατσαρίνος !! Μόλις πριν τρεις μήνες δεν ήταν αυτός που έλεγε ότι πρέπει να δώσουμε μάχη και να συνεχίσουμε και με τα μνημόνια ;
Ειρήσθω εν παρόδω να αναφέρουμε ότι αυτή η εξέλιξη δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία και για τους δημάρχους Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου. Και οι δυο γνώριζαν το σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης (δείτε ΕΔΩ) με θέμα :"ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ & ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ" που συντάχθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγους μήνες (Μάρτιος 2015) και προβλέπει την περαιτέρω αξιοποίηση του ΧΥΤΑ Κιάτου (ανανέωση Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ), έργων ή δραστηριοτήτων) και του αδειοδοτημένου ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου. Στον σχετικό σχεδιασμό προβλέπεται η αξιοποίηση και των δυο ΧΥΤΑ ως χώρων προσωρινής αποθήκευσης στερεών αποβλήτων και αν κριθεί απαραίτητο και η χρήση τους ως ΣΜΑ μετά τη λήξη του μεταβατικού σταδίου της προσωρινής διαχείρισης...
Έμπαση περιπτώσει,οι δήμαρχοι της περιοχής μας μπορεί να συμπαρασύρθηκαν από τον κ. Μπούκλη,που ενδεχομένως τους έπεισε να αντιλαμβάνονται την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως μια "αριστερή" κυβερνώσα ΜΚΟ που απλά ξέχασε να προσδώσει νομική ισχύ στο Εθνικό Σχέδιο  Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ)...ο κ. Πατσαρίνος όμως,που είναι πιο μπασμένος στα κόλπα, ευφυώς υπογράμμισε ότι:"Στην περιφέρεια Πελοποννήσου έχει στηθεί  Εταιρεία Ειδικού Σκοπού  με τον διακριτικό τίτλο «Περιβαλλοντική Πελοποννήσου Α.Ε.»,χωρίς ποτέ να έχει ενημερωθεί για το περιεχόμενό της το Περιφερειακό Συμβούλιο και η  Οικονομική Επιτροπή" !
Προφανώς η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει ενημερωθεί ...
Εξάλλου οι Α.Ε. Ειδικού Σκοπού δεν είναι καινούργιο φρούτο,απλά τώρα τελευταία γνωρίζουν πιένες, σε συνδυασμό με τις διαδικασίες fast track που έχουν υιοθετηθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ ,προκειμένου να διευκολύνουν τους πάσης φύσεως "επενδυτές"...γιαυτό ενδεχομένως τον κ. Πατσαρίνοζώνουν τα «μαύρα φίδια»!
Να υπογραμμίσουμε ότι για την σύσταση μιας Εταιρείας  Ειδικού Σκοπού αρκεί μια ΚΥΑ (κοινή υπουργική απόφαση) των υπουργών Ανάπτυξης, Μεταφορών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, ενώ έχει ήδη προβλεφθεί ότι μπορούν να υλοποιούν και αποκλειστικά ιδιωτικές επενδύσεις και όχι μόνο ΣΔΙΤ  όπως παλιότερα.
 Να υπογραμμίσουμε επίσης ότι :
  •  Εταιρεία Ειδικού Σκοπού ( Special Purpose Vehicle - SPV), είναι μια εταιρεία που ιδρύεται ειδικά με σκοπό την πραγματοποίηση συγκεκριμένων και βραχυπρόθεσμων στόχων, όπως π.χ. να απομονώσει το χρηματοοικονομικό κίνδυνο μιας επιχείρησης. 
  •  Χρησιμοποιούνται επίσης για να κρύψουν το χρέος (φούσκωμα των κερδών), κρύβουν την ιδιοκτησία, και διευκολύνουν τις σκοτεινές σχέσεις μεταξύ των διαφόρων φορέων.
  •  Μέτοχοι Εταιρείας Ειδικού Σκοπού δύνανται να είναι μόνο οι Ιδιωτικοί Φορείς κατά την έννοια του νόμου,καθώς επίσης και τρίτοι που δύνανται να αποκτήσουν μετοχές σύμφωνα με τις ειδικές προβλέψεις του ίδιου νόμου.
  •  Η νομική ιδιομορφία στην ανώνυμη εταιρία ειδικού σκοπού κατά τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)  για την εκτέλεση δημόσιων έργων ή την παροχή δημόσιων υπηρεσιών και την εκμετάλλευση ή συντήρηση αυτών με ιδιωτικά κεφάλαια, έγκειται στον έντονο προσωποπαγή χαρακτήρα που της προσδίδει ο ίδιος ο νόμος, κατ’ εφαρμογή της δικαιϊκής αρχής "intuitus personae". 
Ειδικότερα: Η αρχή "intuitus personae" επικρατεί τόσο στο προσυμβατικό, όσο και στο συμβατικό στάδιο στις ΣΔΙΤ. Κατά το συμβατικό στάδιο, το οποίο συμπίπτει με τη λειτουργία της σχετικής ανάδοχης ανώνυμης εταιρίας ειδικού σκοπού, επιτυγχάνεται ο ειδικός δημόσιος σκοπός της, λόγω των έντονων προσωποπαγών αυτής στοιχείων στη μεταβολή της μετοχικής σύνθεσης της εταιρίας, τα οποία, καθιστούν, εν συνεχεία, αναγκαία τη χρηματοδότηση αυτής, μέσω κυρίως τραπεζικής δανειακής χρηματοδότησης...ώπα, είπα, λέω και άλλα μπικικίνια !!
Συμπερασματικά...γιατί ο Τατούλης (ενδεχομένως με τις ευλογίες κυβερνητικών στελεχών του  ΣΥΡΙΖΑ) έστησε  την Α.Ε. Ειδικού Σκοπού ;
  • Μήπως για να  προστατέψει το "τρέξιμο της επένδυσης” από τα "επαναστατικά  διαλείμματα" των υπουργών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;
  • Μήπως για να  προστατέψει την  ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ από  οποιονδήποτε κίνδυνο,κυρίως χρηματοοικονομικό ; Μα  η  ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ  με το καλημέρα θα τσεπώσει  68,5 εκατ. ευρώ από το  ΕΣΠΑ και άλλα 60 εκατ. ευρώ από τραπεζικό δανεισμό...
  • Μήπως ο Τατούλης με όχημα την «Περιβαλλοντική Πελοποννήσου Α.Ε.» θέλει να εξασφαλίσει στην  ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ περαιτέρω τραπεζικό δανεισμό με τις περίφημες «εγγυήσεις» που δίνει τα τελευταία χρόνια το Δημόσιο στις ΣΔΙΤ για να αντλήσουν κεφάλαια από την τραπεζική αγορά;
  • Μήπως ο Τατούλης στρώνει τον δρόμο να σπρώξουν στην αγορά μετοχές – φούσκες της Α.Ε Ειδικού Σκοπού ;Παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν, ανα τον κόσμο πολλά,με χαρακτηριστικότερο το σκάνδαλο της «Enron» (βλέπε ΕΔΩ)
Εξάλλου ποιος θα εμποδίσει την  ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια,αφήνοντας την «Περιβαλλοντική Πελοποννήσου Α.Ε.» να βουλιάξει...στα σκουπίδια !!