Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Χρυσές Σφαίρες: Θρίαμβος για το «La La Land» με εφτά βραβεία

To μιούζικαλ “La La Land” ήταν ο μεγάλος νικητής της 74ης απονομής των Χρυσών Σφαιρών, αφού διακρίθηκε σε έξι κατηγορίες
Η 74η Απονομή των Χρυσών Σφαιρών είναι η αφετηρία της τελικής ευθείας που θα κορυφωθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου με την απονομή των φετινών Όσκαρ.
Η βραδιά που παρουσίασε ο Jimmy Fallon, ξεκίνησε με τον διάσημο παρουσιαστή στο πιάνο να τραγουδά το «Room Full of Stars» την δική του εκδοχή στο «City of stars» του «La La Land» και να χορεύει στ' αστέρια με τον Τζάστιν Τίμπερλέικ.
Στην ομιλία του, γεμάτη πολιτικές αναφορές παρομοίασε τον Τραμπ  με τον Βασιλιά Τζόφρι,  λέγοντας ότι ακόμη και η Φράνσις Φόστερ Τζένκινς αρνήθηκε να τραγουδήσει στην τελετή αναγόρευση του Τραμπ ως Πρόεδρου της Αμερικής. 
Ο Φάλον πρόσθεσε ότι οι Χρυσές σφαίρες είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου η Αμερική σέβεται την «popular vote» κάνοντας μια άμεση αναφορά στο αποτέλεσμα των εκλογών.
Το μιούζικαλ  La-La-land κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη κωμωδία, αλλά και το καλύτερο μουσικό φιλμ στην φετινή τελετή για τα βραβεία Χρυσές Σφαίρες, ενώ το βραβείο παρέλαβε και ο σκηνοθέτης του φιλμ στη χθεσινή απονομή.Ο Damien Chazelle, σκηνοθέτης του La La Land ήταν και εκείνος που τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου για την ίδια ταινία που σάρωσε στη χθεσινή 74η απονομή.
Στις υπόλοιπες κατηγορίες, ξεχώρισε η γαλλική Elle, που παρέλαβε τόσο τη Χρυσή Σφαίρα ξενόγλωσσης ταινίας, όσο και εκείνη για την ερμηνεία Α' γυναικείου ρόλου. Η ταινία μεγάλου μήκους “Moonlight” κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για το καλύτερο δραματικό φιλμ.
Η τηλεοπτική σειρά “The Crown” κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη δραματική τηλεοπτική σειρά.
Στο La La Land απονεμήθηκε  τόσο το βραβείο Α' ανδρικού, όσο και Α' γυναικείου ρόλου αντίστοιχα με τους Ryan Gosling και Emma Stone να παίρνουν τη Χρυσή Σφαίρα στην κατηγορία Musical ή Κωμωδία.
Το αντίστοιχο βραβείο, στην κατηγορία Δράμα, το Α' ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Casey Affleck, για το ρόλο του στην ταινία Manchester by the sea. Τη σφαίρα για τον πρωταγωνιστικό γυναικείο ρόλο στην ίδια κατηγορία παρέλαβε η Isabelle Huppert για την ερμηνεία της στο Elle.
"The People v. O.J. Simpson: American Crime Story"
"The People v. O.J. Simpson: American Crime Story"
O Aaron Taylor-Johnson ήταν ο νικητής στην κατηγορία του β' ανδρικού ρόλου, για τη συμμετοχή του στην ταινία Nocturnal Animals. Τη Χρυσή Σφαίρα για το β' γυναικείο ρόλο κέρδισε η Viola Davis για τη συμμετοχή της Fences.
Η ταινία κινουμένων σχεδίων Zootopia, της Disney, επικράτησε των αντιπάλων της και έφυγε επίσης με ένα βραβείο στην αντίστοιχη κατηγορία.
Το Bραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας σε τηλεοπτική σειρά απονέμεται στον Μπίλι Μπομπ Θόρντον για το «Goliath». Tο βραβείο καλύτερου γυναικείου ρόλου σε κωμωδία απονεμήθηκε στην Τρέισι Ελις Ρος για το «Blackish».
Ντόναλντ Γκλόουβ, Ατλάντα
Tο βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς απονεμήθηκε  στο «Atlanta».
Το βραβείο καλύτερης γυναικείες ερμηνείας σε μίνι σειρά  απονέμεται στην Σάρα Πόλσον για το «The People v. O.J. Simpson». 
Το βραβείο Καλύτερης τηλεταινίας ή Μίνι Σειράς πηγαίνει επίσης στο «The People v. O.J. Simpson». 
Το βραβείο Β Ανδρικού ρόλου σε μίνι σειρά απονέμεται στον Χιου Λόρι για το «The Night Manager». 
Το βραβείο καλύτερης μουσικής πηγαίνει στον Τζάστιν Χούρβιτς για το «La La Land», όπως και το βραβείο καλύτερου τραγουδιού για το «City of Stars». 
Η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερου Γυναικείου ρόλου σε τηλεοπτική σειρά την Ολίβια Κόλμαν για το «The Night Manager». Η Χρυσή Σφαίρα Καλύτερη Ξενόγλωσσης ταινίας η οποία πηγαίνει στο «Εκείνη» του Πολ Βερχόφεν.