Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

Αιχμές κατά πάντων από την Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του Δήμου Κορινθίων

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Τους τελευταίους 5 μήνες η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του Δήμου Κορινθίων δίνει έναν δύσκολο και συνεχή αγώνα για δικαίωμα στη εργασία, για επιβίωση και κάλυψη των αναγκών μας, κόντρα στη Δημοτική Αρχή που αρνήθηκε  να ανανεώσει  τις συμβάσεις που αυτοδικαίως έπρεπε να έχουν παραταθεί έως το τέλος του 2017.

Όλο αυτό το διάστημα έχουμε στο πλευρό μας τις ταξικές δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Εκτός από τη Δημοτική Αρχή που είναι συνεχώς απέναντί μας, δεν μας στήριξαν ούτε η Περιφέρεια, ούτε η πλειοψηφία του εργατικού κέντρου Κορίνθου, ούτε το σωματείο εργαζομένων του Δήμου, αδιαφορώντας παντελώς για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για τις ανάγκες τόσων οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχιας, υποδεικνύοντας μια στάση που παραπέμπει σε άλλες μαύρες εποχές.

Σε όλη αυτή τη στάση-παρωδία έρχεται να προστεθεί και η υποκρισία των βουλευτών της κυβέρνησης που ήταν πάντοτε «στο πλευρό μας» με ψεύτικα λόγια και μεγάλα!

Η «αριστερή» κυβέρνηση για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους ψήφισε, κάτω από την πίεση των αγώνων των εργαζομένων, τροπολογίες που όμως ουδέποτε στήριξε ή επέβαλε στους δημάρχους που αρνούνταν να τις εφαρμόσουν. Και σαν αποκορύφωμα έρχεται να κρυφτεί πίσω από την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που όχι μόνο πετάει 15.000 συναδέλφους στο δρόμο αλλά ζητάει και τα δεδουλευμένα πίσω!!! Λες και οι μισθοί των εργατών δε δουλεύτηκαν με ιδρώτα και κάματο. Λες και οι εργάτες δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία παρά μόνο στη δουλεία. Λες και οι εργάτες είναι αναλώσιμα υλικά που όποτε θέλουν τους αγοράζουν και όποτε θέλουν τους πετάνε.

Στόχος και σκοπός όλων αυτών είναι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των δήμων. Γιατί, πολύ απλά, από το « παγκάρι» των ιδιωτικοποιήσεων που έχουν δρομολογηθεί θα ωφεληθούν όλοι πλην των εργαζομένων που για άλλη μια φορά θα τους ζητηθεί να εργαστούν σε συνθήκες γαλέρας στους ιδιώτες.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

Ας γίνει γνωστό σε Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση ότι θα βρίσκουν μπροστά τους 15.000 συμβασιούχους, και όχι μόνο, που δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται μέχρι να δικαιωθούν. Μέχρι να κερδίσουν το δικαίωμά τους στην σταθερή εργασία, στη παιδεία, στην υγεία, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στη ζωή.

Η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων του Δήμου Κορινθίων συνοδοιπορεί στον αγώνα των συναδέλφων διεκδικώντας πλέον μαζικά και πανελλαδικά ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ το Υπόμνημα και την Πρόταση Νόμου που κατατέθηκε σε όλα τα κόμματα της βουλής (πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής).

…γιατί ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ…

…γιατί θέλουμε να λογιζόμαστε άνθρωποι ελεύθεροι και όχι δούλοι…