Ανακατεύθυνση στο portal kavos news

SIMA1


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Όπως όλοι γνωρίζετε, η Ομοσπονδία μας, η μεγαλύτερη σε όλη τη χώρα, προχωρά τις επόμενες ημέρες στην εκλογική διαδικασία. Ενώ θα έπρεπε να είναι ημέρες διαλόγου και συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος από τον καταιγισμό των μνημονιακών μέτρων, «κάποιοι» προσπαθούν να υπονομεύσουν την ενότητα και τη διεκδίκηση και επιδίδονται σε διασπαστικές κινήσεις.
Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν διάφορα σενάρια και φήμες περί δημιουργίας νέας Ομοσπονδίας και διάσπασης της ΟΕΣΠ&ΝΔΕ. Όλα αυτά τα σχέδια προέρχονται από τον πρώην Πρόεδρο της ΟΕΣΠ&ΝΔΕ κ. Παγώνη και στενούς του συνεργάτες, ο οποίος αφού έκλεισε τον συνδικαλιστικό του βίο προσπαθεί να ξαναβγεί στην επιφάνεια.
Θα υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Παγώνης απεπέμφθει με πρόταση μομφής από την Ομοσπονδία αλλά και από Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ, για συμμετοχή σε προγράμματα με παρατυπίες και σειρά αντικαταστατικών λειτουργιών (ο κ. Παγώνης αλλά και Μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας συμμετείχαν με αμοιβή σε προγράμματα, επίσης συμμετείχε συγγενικό του πρόσωπο αλλά και άλλοι που έχουν διατελέσει Μέλη της Ομοσπονδίας). Για τον έλεγχο της λειτουργίας των προγραμμάτων, η ΕΣΕΕ, κατόπιν εντολής του Προέδρου της κ. Κορκίδη, έστειλε Τεχνικό Κλιμάκιο και τα αποτελέσματα, όπως φαίνονται από τις διαπιστώσεις του Τεχνικού Κλιμακίου σσ. 21-22*, είναι καταιγιστικά για τον κ. Παγώνη.
Τις προηγούμενες ημέρες αποπειράθηκε να δημιουργήσει συνδυασμό ή να συμμετέχει σε συνδυασμό, όμως οι συνάδελφοι τού γύρισαν την πλάτη. Έτσι συγκαλεί επιλεκτικά στην Τρίπολη συνάντηση, βάζοντας τους Συλλόγους σε τυχοδιωκτικές περιπέτειες. Τα επιχειρήματά του π.χ. να γίνει η Ομοσπονδία αμιγώς της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.ά., είναι έωλα και δεν αντέχουν καμιάς σοβαρής κριτικής. Άλλωστε, πριν ένα μήνα στον Σύλλογό του έκανε εκλογές και εξέλεξε Αντιπροσώπους στην ΟΕΣΠ&ΝΔΕ, αλλά δεν είναι αρκετοί για να δημιουργήσει συνδυασμό και σκέφτηκε και αποφάσισε τη διάσπαση της Ομοσπονδίας αφού πρώτα προσπάθησε με κάθε τρόπο να μην πραγματοποιηθεί το Δ.Σ. ώστε να πάει ομαλά η Ομοσπονδία μας στις εκλογές και θέλησε να την εμπλέξει δικαστικά. Όμως και η προσπάθειά του αυτή έπεσε στο κενό.
Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας ότι η δημιουργία μιας νέας Ομοσπονδίας είναι επίπονη προσπάθεια και θέλει αρκετό χρόνο. Βάσει του ν. 1712/87 χρειάζονται τα εξής:
  • Απόφαση των Δ.Σ. των Εμπορικών Συλλόγων που θα συμμετέχουν στη νέα Ομοσπονδία
  • Απόφαση των Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων
  • Προσωρινή Διοίκηση της Ομοσπονδίας
  • Κατάθεση του καταστατικού στο Πρωτοδικείο όπου θα έχει έδρα
  • Έγκριση από το Πρωτοδικείο μετά από συζήτηση, ενστάσεις κ.ά.
Αν εγκριθεί, χρειάζονται βάσει του νόμου νέες εκλογικές διαδικασίες χωριστά, σε όλους τους Συλλόγους που θα συμμετέχουν για τη νέα Ομοσπονδία.
Επισημαίνουμε ότι το διάστημα δημιουργίας Ομοσπονδίας, με καλές προϋποθέσεις, χρειάζεται τουλάχιστον ένα χρόνο. Στο διάστημα αυτό, οι Σύλλογοι δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στο τριτοβάθμιο όργανο την ΕΣΕΕ με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης, οι Σύλλογοι που έχουν κάνει εκλογές για Αντιπροσώπους στην ΟΕΣΠ&ΝΔΕ π.χ. Σπάρτη, Κόρινθος, Κιάτο, την προσεχή τριετία δεν θα έχουν αντιπροσώπευση στο τριτοβάθμιο όργανο.
Τέλος και το πιο σημαντικό, τυχόν δημιουργία νέας Ομοσπονδίας δεν είναι σίγουρο ότι θα την δεχτεί η ΕΣΕΕ, εκτός εάν έχει σκεφτεί να την εντάξει σε άλλη τριτοβάθμια οργάνωση, την ΓΣΕΒΕΕ. Καθ όλο αυτό το διάστημα, του ενός χρόνου δημιουργίας της Ομοσπονδίας, αλλά και για 3 επιπλέον χρόνια, η νέα Ομοσπονδία δεν θα έχει από πουθενά πόρους ούτε θα έχει δικαίωμα να συμμετέχει σε προγράμματα βάσει του νόμου. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους Εμπορικούς Συλλόγους που θα μείνουν χωρίς συνδικαλιστικό πόρο αλλά και προγράμματα ΛΑΕΚ.
Ενώ σε όλη την Ευρώπη διεξάγονται συζητήσεις για το πώς πάμε σε ενιαίες μεγάλες Περιφέρειες, ο κ. Παγώνης σκέφτεται πώς θα κατακερματίσει την Ομοσπονδία μας σε ασήμαντες οντότητες ώστε να είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη απέναντι στην πολιτεία και στους φορείς της, Περιφέρεια, Δήμοι και άλλοι.
Καλούμε υπεύθυνα όλους τους Συναδέλφους από την Πελοπόννησο και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους, να γυρίσουν την πλάτη στον άνθρωπο που οδήγησε την ΟΕΣΠ&ΝΔΕ σε σκοτεινά μονοπάτια.
Ήδη πληροφορούμε τους συναδέλφους ότι, οι συμμετέχοντες στην εκλογική διαδικασία της Ομοσπονδίας μας αριθμούν αυτή τη στιγμή πλέον των 85 σε σύνολο 110.
Όλοι μαζί ενωμένοι να γυρίσουμε μια και καλή, σελίδα στο σκοτάδι και να δώσουμε τη μάχη μας για τα δίκαια αιτήματα της ΜμΕ που είναι: το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το παραεμπόριο καθώς και αυτή η πολιτική που κάθε μέρα είναι απέναντι στην επιβίωσή μας.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ


Εκ της Ομοσπονδίας